Το EUFIN 2023 διοργανώνεται στη Ελλάδα για πρώτη φορά


Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής έχει την τιμή να φιλοξενήσει την 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου το 18ο  EUFIN 2023, (European Financial Reporting) διοργάνωση διεθνούς και πανευρωπαϊκής εμβέλειας  στο γνωστικό πεδίο της Λογιστικής. Το  Συνέδριο, ένα σημαντικότατο θεσμοθετημένο ακαδημαϊκό γεγονός, τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη της European Accounting Association (EAA) και είναι σε άμεση σύνδεση με ένα από τα δύο επίσημα περιοδικά  Accounting in Europe.

Το EUFIN 2023 διοργανώνεται στη Ελλάδα για πρώτη φορά γεγονός, που συμβάλλει καίρια στην προβολή αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού και σχετικού για τους παραγωγικούς φορείς γνωστικού πεδίου για την χώρα μας, για το Πανεπιστήμιό μας, και για την πόλη του Πειραιά.

Πέρα από τις παρουσιάσεις εργασιών, σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει κοντά ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της αγοράς στο πεδίο της χρηματοοικονομικής λογιστικής με έμφαση στη λογική των πρακτικών που εφαρμόζονται στη Χώρα μας, ή ακόμα στο πεδίο της λογιστικής της βιωσιμότητας κ.ά., θεματολογία που συνδέεται άμεσα με την επιλογή των ομιλητών.

Παρουσιάζονται, μετά από αξιολόγηση, επιστημονικές εργασίες (πάνω από 40 για το EUFIN 2023), περίπου το 20% των οποίων υπεβλήθησαν εκτός από την παρουσίαση στο συνέδριο και σε διαδικασία κρίσης για πιθανή δημοσίευση από το επιστημονικό περιοδικό Accounting in Europe και  προσκεκλημένοι ομιλητές, εγνωσμένου κύρους, παρέχουν διαλέξεις πάνω σε τρέχουσες εξελίξεις και προβληματισμούς στην άσκηση, από ακαδημαϊκής και πρακτικής απόψεως, της Λογιστικής στην Ευρώπη.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το 2022 το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Catolica de Lisboa, το 2021 από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ενώ το 2019 από το WU Vienna University of Economics and Business.

ΠΗΓΗ