Φαίνεται πως οι εστίες του ΕΚΠΑ έχουν αφεθεί για τα καλά στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων - Τι δηλώσαν φοιτητές του ΕΚΠΑ


Όταν υπάρχει κακοκαιρία και κρύο όσοι μένουν στις εστίες του ΕΚΠΑ τουρτουρίζουν και όταν έχει καύσωνα "βράζουν". Θυμίζουμε πως το Φεβρουάριο στο πέρασμα της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" οι εστίες είχαν μπει στην κατάψυξη.

Ειδικότερα τότε οι οικότροφοι είχαν τονίσει πως «η  κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μέσα στα σπίτια μας σε συνθήκες κακοκαιρίας είναι τραγική», η οποία μάλιστα «είναι αναμενόμενη και επαναλαμβανόμενη, αφού τόσα χρόνια τα καταγεγραμμένα πλέον προβλήματά μας δεν τα λύνει καμία κυβέρνηση αλλά «μπαλώνονται» και μετά από λίγο εμφανίζονται ξανά! Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων έχουμε κάνει γνωστά τα αιτήματα μας σε όλους τους αρμόδιους και δεν τα λύνει κανείς».

Το alfavita.gr έχει λάβει νέα μηνύματα που καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση στις εστίες κατά την διάρκεια του καύσωνα των τελευταίων ημερών που θα κορυφωθεί το σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα φοιτητής τονίζει στο alfavita.gr

"Ενώ η Κακοκαιρία «Κλέων» σαρώνει όλη τη χώρα, εμείς νιώθουμε πως οι εστίες έχουν μετατραπεί σε boiler. Οι συνθήκες διαμονής είναι μη βιώσιμες καθώς δεν υπάρχει κανένας κλιματισμός. Τα ίδια βιώσαμε και με την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα".

Ακόμα μία καταγγελία βρίσκεται στα χέρια του alfavita.gr που αφορά την βιβλιοθήκη της σχολής

Η επιστολή στο alfavita.gr αναφέρει πως "Τις προηγούμενες ημέρες το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και οι λίγοι πλέον αναγνώστες βγήκαν στο προαύλιο για να διαμαρτυρηθούν αφού οι συνθήκες μέσα στο κτήριο δεν είναι υποφερτές με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Με αποφάσεις των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και μελών ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για την Πέμπτη 6/7 και ώρα 10-12 για να γίνει διαμαρτυρία λόγω των αντίξοων συνθηκών εργασίας από την έλλειψη κλιματισμού! Επειδή οι βιβλιοθήκες παραμένουν ανοικτές μεγάλο διάστημα των θερινών μηνών αλλά και των χειμερινών διακοπών, για να εξυπηρετήσουν φοιτητές και ερευνητές, παρακαλούμε να γίνει σεβαστό το αίτημά μας για την μόνιμη εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών στα κτήριά τους!

Στην επιστολή τονίζεται επίσης: «Με αποφάσεις των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και μελών ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για την Πέμπτη 6/7 και ώρα 10-12 για να γίνει διαμαρτυρία λόγω των αντίξοων συνθηκών εργασίας από την έλλειψη κλιματισμού! Επειδή οι βιβλιοθήκες παραμένουν ανοικτές μεγάλο διάστημα των θερινών μηνών αλλά και των χειμερινών διακοπών, για να εξυπηρετήσουν φοιτητές και ερευνητές, παρακαλούμε να γίνει σεβαστό το αίτημά μας για την μόνιμη εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών στα κτήριά τους!»

ΠΗΓΗ