Ποιοι προορίζεται να αναλάβουν το υπουργείο Παιδείας


Η Νίκη Κεραμέως και η Ιωάννα Λυτρίβη θα αναλάβουν, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικά στελέχη, την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μετά και τις δεύτερες εκλογές. 

Η δεύτερη είναι η νεοεκλεγείσα σε θέση Βουλευτού Επικρατείας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ.

Ακόμη και αν η Νίκη Κεραμέως μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο (πχ υπουργείο Δικαιοσύνης) η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη

Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη

Γεννήθηκε και έζησε στην Τρίπολη ενώ αργότερα ενώ ήρθε στην Αθήνα, δεν αισθάνθηκε ποτέ Αθηναία, γιατί η αναφορά ήταν πάντα «το χωριό», όπως σημείωνε σε συνέντευξή της το Κορακοβούνι Κυνουρίας, από το οποίο κατάγεται.

Αφού ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές στη Φιλοσοφική αποφάσισε πως είχε μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσει το ενδιαφέρον της για την πολιτική σε αντικείμενο σπουδής. Έτσι, στράφηκε στην Πολιτική Επιστήμη για μεταπτυχιακές σπουδές θέλοντας με έναν τρόπο να συγκεράσει την εκπαίδευση με την πολιτική. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής της εργασίας οι πολιτικές δια βίου μάθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αντικείμενο το οποίο υπηρέτησε στην πράξη επί τρία χρόνια ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε δομές δια βίου μάθησης στην Αθήνα.

Το τέλος Ιουνίου του 2011 έρχεται το τέλος των δομών αυτών, καθώς έληξε η ροή χρηματοδότησης. Λίγες ημέρες πριν είχε καταθέσει την εισηγητική πρόταση για το διδακτορικό της, έρχεται αναπάντεχη πρόταση από τον επιστημονικό της υπεύθυνο προκειμένου να εργαστεί για περιορισμένο διάστημα στο Υπουργείο Τύπου.

Πως έγινε η γνωριμία με τον πρόεδρο της ΝΔ

Έτσι βρίσκεται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και εκεί γνωρίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του 2015, από την πλευρά της αντιπολίτευσης πλέον, θα βρεθεί στο επιτελείο της αρμόδιας Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας ενώ συμμετέχει μαζί με άλλους εξαιρετικούς συνεργάτες στην συνδιαμόρφωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαιδευτική πολιτική, τόσο εντός Βουλής επί των νομοσχεδίων, όσο και για το πρόγραμμα κυβερνητικών θέσεων.

Το… τηλεφώνημα για την Αρκαδία

Όλα αυτά μέχρι το πρωινό της 7ης Ιουνίου, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της προτείνει να είναι υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία. 

ΠΗΓΗ