Κύμα καταλήψεων σε πανεπιστημιακές σχολές για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη


Συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια αυτή την ώρα από φοιτητικούς συλλόγους, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 12:00 που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, φορείς και συλλογικότητες. 

«Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» είναι το κεντρικό σύνθημα των φοιτητικών συλλόγων που ζητούν απαντήσεις αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. 

Πολλά σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές και τους φοιτητές να προαναγγέλλουν σήμερα τη συμμετοχή στους στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κρήτη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι καθηγητές των ΑΕΙ, με την ΠΟΣΔΕΠ να καλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από μαζικούς φορείς και σε διεκδίκησή τους με τη μορφή (αποχή από καθήκοντα, στάση εργασίας, απεργία) που αποφασίζουν οι σύλλογοι ΔΕΠ.

ΠΗΓΗ