Αναβολή μαθημάτων στο ΑΠΘ - Ενός λεπτού σιγή πριν από κάθε μάθημα στο ΠΑΜΑΚ για την τραγωδία των Τεμπών


Βαθιά οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε έπειτα από έκτακτη συνεδρίασή της για το τριήμερο πένθος.

Να σημειωθεί πως πολλοί από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται έως αυτή την ώρα σπούδαζαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Η Σύγκλητος, έχοντας πλήρη συναίσθηση της έκτασης της συμφοράς, η οποία δεν άφησε αλώβητη την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων, εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους και όλες που τραυματίστηκαν και δηλώνει την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου να προσφέρει κάθε είδους αρωγή που είναι στις δυνάμεις του προς τα θύματα της τραγωδίας», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Ως ένδειξη πένθους στη μνήμη των θυμάτων, η Σύγκλητος καλεί το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων του Πανεπιστημίου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην αρχή κάθε μαθήματος, σήμερα Πέμπτη 2 και αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Πρυτανικό Συμβούλιο ενημέρωσε χθες την πανεπιστημιακή κοινότητα για την αναβολή κάθε εκδήλωσης του Πανεπιστημίου στη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους και κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας για σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και συμπαράστασή τους, στις οικογένειες των θυμάτων.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα θα ενημερωθεί από τις πρυτανικές αρχές, για κάθε εξέλιξη που σχετίζεται με το τραγικό δυστύχημα, καθώς μέλη της βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων.

ΠΗΓΗ