Πανελλαδικές 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την εξεταστέα ύλη και για τον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων


Την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων υπενθύμισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας. 

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας  η ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων θα είναι η Πέμπτη 1η Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και η Παρασκευή 2 Ιουνίου για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εξεταστέα ύλη για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων καθώς και τον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων.

  1. Πανελλήνιες 2023: Η εξεταστέα ύλη

Η εξεταστέα  ύλη  για το έτος 2023 για τα μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές 2023 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Δείτε ΕΔΩ

  1. Πανελλήνιες 2023: Ο νέος τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων
  2. Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονταιαπό την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις και περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης). Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.
  3. Ο τρόπος εξέτασης των παρακάτω μαθημάτων εφαρμόζεται για τους/τις υποψηφίους/ες πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.
  4. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.
  5. Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη (3), εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Ακολουθούν οι οδηγίες ανά μάθημα, δείτε τις στο ΦΕΚ

Δείτε το ΦΕΚ

ΠΗΓΗ