Πτώση 19χρονου φοιτητή: Υπό κατάληψη σχολές του ΑΠΘ

Νέες κινητοποιήσεις των φοιτητών μετά την πτώση 19χρονου φοιτητή που έπεσε στο κενό καθώς καθόταν σε περβάζι επειδή δεν είχε θέση στο αμφιθέατρο

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΣε συμβολική κατάληψη σήμερα και αύριο προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ μετά την πτώση 19χρονου συμφοιτητή τους στο κενό. Ο 19χρονος έπεσε από τον τρίτο όροφο της σχολής καθώς καθόταν σε περβάζι επειδή δεν είχε θέση στο αμφιθέατρο.

Εκτός της Νομικής υπό κατάληψη τελούν και άλλες σχολές, με φόντο το σημερινό συλλαλητήριο, στις 13.00, με αφετηρία την Καμάρα.


Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν σε κινητοποίηση σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με θέμα την ισότητα των φύλων, με ομιλητή -μέσω skype- και τον πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με το thethesstoday.gr, λίγο μετά τις 10.00 ομάδα ατόμων εισήλθε στο κτίριο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), απέναντι από το Παιδαγωγικό. 


Λεπτά αργότερα, φοιτητές που ήρθαν με πορεία από το campus προχώρησαν σε παρέμβαση φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρύτανη και υπέρ της ισότητας των φύλων.

Πηγή:AlfaVita