Σφοδρά πυρά ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νομικής κατά Κεραμέως για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ: «Πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο»


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τον νέο νόμο-πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας που μαζί με την αλλαγή του τρόπου διοίκησης των πανεπιστημίων, την απόσπαση της διδακτικής επάρκειας, την περαιτέρω υποτίμηση των πτυχίων περιλαμβάνει και διάταξη για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων με την θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων στις φοιτητικές εκλογές.

Η  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση που επιτίθεται στο Υπουργείο και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το μέτρο των ενιαίων ψηφοδελτίων, αποκαλώντας το «βαθιά αναχρονιστικό» και παράγοντα «αποπολιτικοποίησης» των φοιτητικών συλλόγων.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρουσιάζεται στην ανακοίνωση ως θεματοφύλακας των φοιτητικών συλλόγων και των διαδικασιών τους, καθώς δεν συνηθίζει να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, παραδέχεται ότι η «κάποτε δυναμικότερη φοιτητική νεολαία είναι ανύπαρκτη», επιρρίπτοντας σοβαρότατες ευθύνες στους χειρισμούς της ΟΝΝΕΔ και του κυβερνώντος κόμματος. Αναφερόμενη στην υπουργό Παιδείας, την κατηγορεί ότι «πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο», παίρνοντας την ίδια στιγμή αποστάσεις από τα στελέχη της κεντρικής ηγεσίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χαρακτηρίζοντάς τους «τροχονόμους συμφερόντων» και «θλιβερά φερέφωνα».

«Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την "εξουσία". Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα υπουργεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την ανακοίνωση της ΔΑΠ Νομικής, στην οποία τη… διαψεύδει, λέγοντας ότι καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων και ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων.

Παράλληλα, την «αδειάζει» λέγοντας ότι δεν συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η επίμαχη ανακοίνωση εξεδόθη από άτομα που φέρονται ότι εκπροσωπούν την οργάνωση της ΔΑΠ Νομικής, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΔΑΠ.

Η επίσημη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά είναι ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρεται στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, κάτι που δυναμώνει την συμμετοχή και φωνή των φοιτητών σε αποφάσεις που σχετίζονται με ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και αναγκών των φοιτητών.

Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση με τις εκλογές των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε φυσικά τίθεται ζήτημα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ευσταθεί νομικά.

Πηγή: AlfaVita