Πανελλήνιες 2022: Η εκτίμηση για τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2022: Δείτε την εκτίμηση για τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα Γενικά Λύκεια

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΣτο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» των Πανελληνίων εξετάσεων 2022.

Σύμφωνα με εκτίμηση Ομίλου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ πρόκειται για ένα διαγώνισμα, του οποίου το θέμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναμενόμενο (συμπλήρωση 200 χρόνων Ελληνικής επανάστασης, των 100 χρόνων Μικρασιατικής  καταστροφής, αναζωπύρωση του θέματος της επιστροφής των Παρθενώνειων γλυπτών).


Όσον αφορά τη δομή του διαγωνίσματος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Όμως απαιτεί πολύ καλή γνώση της θεωρίας για την αντιμετώπιση των τεχνικών ασκήσεων.

Δείτε επίσης:


Δείτε εδώ τα θέματα της  Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αφήνουν πίσω τους οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και ανοίγουν τα βιβλία για το επόμενο μάθημα που θα εξεταστεί τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, και είναι τα Αρχαία Ελληνικά για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα Μαθηματικά για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και τέλος η Βιολογία για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.

Το πρόγραμμα των ΓΕΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις έχει ως εξής:

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αύριο εξετάζονται τα ΕΠΑΛ στο δεύτερο μάθημα 

Την ίδια ώρα, πυρετωδώς ετοιμάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022 από τα  Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) για το επόμενο μάθημα που δίνουν αύριο, Σάββατο 4 Ιουνίου, και είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων 2022, οι υποψήφιοι πρέπει να  φορούν μάσκα κατά την εξέταση, είτε γραπτή είτε προφορική, και μπορούν να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές. 

Πηγή: AlfaVita