Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας


Photo: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Λίγο μετά τις 9 το πρωί άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Στουρνάρη για την 48η Επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

Ήδη στο χώρο του ιδρύματος βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ το ίδρυμα θα μείνει ανοιχτό μέχρι την Τετάρτη για τον κόσμο που θα ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής. 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με το OPEN, περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί, ενώ σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για την αποφυγή καταλήψεων. Θυμίζουμε ότι με αποφάσεις Συγκλήτων όλα τα ΑΕΙ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για αυτές τις μέρες.

Αυξημένες είναι και οι περιπολίες γύρω από «αστυνομικούς στόχους», ενώ από το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιούνται έλεγχοι σε ταράτσες με drone, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων.

Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου ΕΜΠ

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς κορωνοϊού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ απόφάσισε ότι έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου:

Α. Θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του Ιδρύματος, και,

Β. Τα κτήρια του συγκροτήματος , στην Πατησίων,  θα είναι κλειστά.

Το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου η κεντρική πύλη του ιστορικού χώρου στην Πατησίων, θα ανοίγει στις 9 το πρωί και θα κλείνει στις 8 το βράδυ ή νωρίτερα, αν κριθεί σκόπιμο από την Επιτροπή Εορτασμού, για την ασφάλεια του Συγκροτήματος.

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, θα ανοίξει στις 9 το πρωί και θα κλείσει στη 1 το μεσημέρι, για να πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση.

Η Σύγκλητος, τυπικά, θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, από αύριο Δευτέρα στις 9:30 το πρωί μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 8 το πρωί, ώστε να εξασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η απαρτία και να είναι δυνατή η λήψη απόφασης, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Πηγή:www.alfavita.gr