ΑΠΘ: φοιτητές καταγγέλουν περικύκλωση από αστυνομικές δυνάμεις

«Η πραγματική τους στόχευση είναι να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής»

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

deree-trafficdriver_blue_logo1

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, χρησιμοποιώντας ως αφορμή ενέργειες και δράσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές μας, να προωθήσουν την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, την προσπάθεια εφαρμογής του οποίου έχουν εμποδίσει στη πράξη οι φοιτητές με τον αγώνα τους.

Η πραγματική τους στόχευση είναι να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, να το νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις, στις συνειδήσεις της νεολαίας. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως για ακόμη μια φορά οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό, πως δεν θα επιτρέψουμε την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές μας.

Πάνε πολύ τα κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία της δημόσιας υγείας τη στιγμή που ο εμβολιασμός ίσα που αγγίζει το 20%, το πανεπιστήμιο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τον μαζικό εμβολιασμό των φοιτητών.

Πάει πολύ το ξαφνικό ενδιαφέρον για την καθημερινότητα και τη δράση των φοιτητών από αυτούς που τους κρατούν εδώ και 1.5 χρόνο μακριά από τις σχολές τους, που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προστασίας για τους χώρους μαζικής διασποράς, τους χώρους δουλειάς, την εστίαση, τα ΜΜΜ! 

Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περίμετρο του ΑΠΘ!»