''Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα αμφιθέατρά μας, να πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένα κλινικές, πρακτικές και εργαστήρια!''


Σταματήστε να παίζετε με τις σπουδές μας! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές!

Η κυβέρνηση επέλεξε να παίξει για ακόμα μια φορά με την αγωνία χιλιάδων φοιτητών για την συνέχεια των σπουδών τους αφού ανακοίνωσε πως το εαρινό εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Ένα χρόνο τώρα τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για τους φοιτητές, η ποιότητα των μαθημάτων έχει  υποβαθμιστεί λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, οι κλινικές ασκήσεις όλων των ετών, τα εργαστήρια και οι πρακτικές είναι στον αέρα. Αντί  η Κυβέρνηση να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα μας ένα χρόνο τώρα, αντί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που τα πανεπιστήμια έμειναν κλειστά για να πάρει μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία, το μόνο που έκανε είναι να φέρει με κλειστές σχολές νέο νομοσχέδιο και να δώσει 30εκ ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και όχι για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα την είδαμε να «συζητάει» και να «τοποθετείται» για το άνοιγμα των σχολείων, των χιονοδρομικών, των ξενοδοχείων μέχρι και των πρακτορείων ΟΠΑΠ αλλά δεν έχει βγάλει άχνα για τα Πανεπιστήμια. Μόνο η κυβέρνηση έχει συμφέρον να παραμείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια, για να περνάει νομοσχέδια που κάνουν ακόμα χειρότερους τους όρους σπουδών πίσω από τις πλάτες μας, ελπίζοντας να εξασφαλίσει τις λιγότερες αντιδράσεις, για να μπορεί με «ευκολία» να στήνει μπίζνες στις πλάτες μας.

Τα επιχειρήματα για έλλειψη χρηματοδότησης και για την προστασία της υγείας μας έχουν χρεοκοπήσει προ πολλού, ξέρουμε καλά είναι επιλογή τα ιδρύματα να παραμένουν κλειστά. Σε χρόνο dt βρήκαν χρηματοδότηση για νέα σώματα καταστολής, έκοψαν κονδύλια που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες μας την ίδια στιγμή που για ακόμη μια χρονιά πετσόκοψαν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία.Δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος Υγείας. Εάν νοιάζονταν για την υγεία μας θα είχαν πάρει μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ, στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Θα είχε κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών που αγνοεί συστηματικά, αντί να τους εκθέτει σε κίνδυνο και να τους διώκει.

Έγνοια της Κυβέρνησης είναι να παραμείνει «ανοιχτή» η επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα και έξω από τις σχολές μας. Για αυτό λειτουργούν κανονικά τα επί πληρωμή προγράμματα μέσα στα Πανεπιστήμια, για αυτό και έδωσε από τώρα το «πράσινο φως» στους μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού για την έναρξη της τουριστικής σεζόν από τον Μάιο αλλά όχι του εαρινού εξαμήνου δια ζώσης.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα αμφιθέατρά μας, να πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένα κλινικές, πρακτικές και εργαστήρια! Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να σχεδιάσει την επαναλειτουργία των σχολών μας μετά το πέρας των έκτακτων μέτρων, να αξιοποιήσει τις υποδομές των ιδρυμάτων για επιπλέον χώρους διδασκαλίας, να προσλάβει προσωπικό!

Τώρα είναι η ώρα κάθε φοιτητής να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τον οργανωμένο αγώνα έχουμε την δύναμη να τους επιβάλουμε την θέλησή μας – να γίνουμε ξανά φοιτητές!

foiti.jpg

 

fttt.jpg

 

afttt.jpg

 

aaftt.jpg