Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος εγγραφής για την παρακολούθησή του


Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης διοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης (3-5 Δεκεμβρίου 2020).
Με το 6ο ΠΣΦΕ ολοκληρώνεται η πρώτη δεκαετία διοργάνωσης των ΠΣΦΕ. Παράλληλα, παρουσιάζεται το πρώτο διαδικτυακό Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης στην Ελλάδα, προσφέροντας περισσότερες από 90 Ομιλίες και 9 Συμπόσια, από τα οποία τα 4 είναι διεθνή. Όλες οι εισηγήσεις του Συνεδρίου έχουν κριθεί ανώνυμα από δύο ή περισσότερα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και από μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
Τα θέματα των συμποσίων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, είναι τα εξής: «Ποίηση και φιλοσοφία», «Ο Μαρξ και η Φιλοσοφία: Η ιδιαιτερότητα της Μαρξικής Οπτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία», «Μαρξισμός, φιλοσοφία και επιστήμη: Στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρ. Ένγκελς και τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Β.Ι. Λένιν», «The many faces of prediction», «Reconsidering Mechanistic Constitutive Explanations in Biology», «Probing the mathematical form of Quantum Theories in the quest for alternatives to scientific realism: expectations outstanding», «Predication and Propositional Unity» και «Current Debates in Philosophy of Chemistry».

 Το συνέδριο τιμούν με την παρουσία τους οι Michela Massimi, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Dana Rodica Jalobeanu, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και Dan Garber, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο:
http://phos.blogtopia.gr/
Εγγραφή στο συνέδριο: http://phos.blogtopia.gr/
Πρόγραμμα συνεδρίου: http://phos.blogtopia.gr/