Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ στη Coursera

Αναλυτικά οι κατηγορίες μαθημάτων

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι, που διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας κατά την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων καλούνται να υποβάλουν, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής, από σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 16:00 έως και την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των 50.000 προσφερόμενων θέσεων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Ενδεικτικές σειρές μαθημάτων με ελληνικούς υπότιτλους είναι οι εξής:

Αρχές και πρακτικές διαχείρισης έργων

Διαχείριση έργου (Project management)

Η λιτή διαχείριση (Lean management) στην παραγωγή και στις υπηρεσίες

Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Σχεδιασμός εφοδιαστικής αλυσίδας

Υλικοτεχνική υποστήριξη εφοδιαστικής αλυσίδας

Εισαγωγή στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Κύριο μάθημα Διαχείρισης Προϊόντων Λογισμικού

Διαχείριση προϊόντων λογισμικού

Εισαγωγή στον προγραμματισμό με MATLAB

Προγραμματισμός με MATLAB για μηχανικούς και φυσικούς επιστήμονες

Διαχείριση συγκρούσεων

Διαδικασίες λογισμικού και ευέλικτες πρακτικές

Πώς να αναπτύξετε τις ηγετικές σας δεξιότητες

Ανάγκες πελατών και απαιτήσεις λογισμικού

Η κυβερνοασφάλεια και οι δέκα τομείς της

Βασικές αρχές Υπολογιστικής

H εργαλειοθήκη του Unix

Διαπολιτισμική επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων

Πώς θα μάθετε να μαθαίνετε: Ισχυρά διανοητικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε κτήμα σας δύσκολα γνωστικά αντικείμενα

Μετά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα αποστέλλεται  σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του Coursera.

Η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

{loadposition inreadvideo2}