Το ωράριο λειτουργίας και ο νέος κανονισμός


Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου ΑΠΘ με αριθμό 3026/11-06-2020 από τη 12η Ιουνίου η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ θα λειτουργεί προσωρινά με καθημερινό ωράριο 8:30 - 15:30, μόνο για δανεισμό-επιστροφή βιβλίων και επιστροφή συγγραμμάτων Ευδόξου. Δεν επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στα αναγνωστήρια και στα βιβλιοστάσια καθώς και η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Βιβλιοθήκης.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της ΒΚΠ εξακολουθεί να εργάζεται, ώστε να εξασφαλίσει κάθε δυνατή βοήθεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έρευνα με την παροχή όλων των δυνατών online υπηρεσιών και πηγών.

Λεπτομέρειες επαναλειτουργίας των επιτόπιων υπηρεσιών (Δανεισμός - Επιστροφές - Εύδοξος):

Λειτουργία της Βιβλιοθήκης με τροποποιημένο ωράριο λόγω κορωνοϊού

Ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης:

Σας ενημερώνουμε ότι τα αναγνωστήρια και οι βιβλιοθήκες-αναγνωστήρια θα παραμείνουν κλειστά για χρήση από το κοινό από 1.6.2020 έως και τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33457/ΦΕΚ 2038/30-5-2020. Σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33457 «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από 1 Ιουνίου 2020 έως και τη λήξη του σχολικού, εκπαιδευτικού και ακαδημαϊκού έτους 2019-2020» και της σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης της ΒΚΠ προς την πρυτανεία, τροποποιείται ως ακολούθως: Υπηρεσίες δανεισμού και επιστροφών βιβλίων αποκλειστικά κατόπιν αίτησης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου ΑΠΘ με αριθμό 3026/11-06-2020 από τη 12η Ιουνίου η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ θα λειτουργεί προσωρινά με καθημερινό ωράριο 8:30 - 15:30, μόνο για δανεισμό-επιστροφή βιβλίων και επιστροφή συγγραμμάτων Ευδόξου. Δεν επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στα αναγνωστήρια και στα βιβλιοστάσια καθώς και η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Βιβλιοθήκης. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της ΒΚΠ εξακολουθεί να εργάζεται, ώστε να εξασφαλίσει κάθε δυνατή βοήθεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έρευνα με την παροχή όλων των δυνατών online υπηρεσιών και πηγών. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ - ΕΥΔΟΞΟΣ 

Δανεισμός

Ο δανεισμός γίνεται κατόπιν αίτησης στην ηλεκτρονική Αίτηση δανεισμού.

1. Εναλλακτικά με αίτημα στην υπηρεσία Ρωτήστε μας!

2. μέσω email προς τη βιβλιοθήκη/παράρτημα όπου εντοπιστεί το τεκμήριο.

3. με τηλεφωνική επικοινωνία στη βιβλιοθήκη όπου εντοπιστεί το τεκμήριο.

Η παραλαβή του τεκμηρίου (των τεκμηρίων) και η επιστροφή του/ς θα γίνεται, κατόπιν συνεννόησης την επόμενη μέρα στην είσοδο της βιβλιοθήκης, κατά τις ώρες 08.30-15.30 και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας του ΕΟΔΥ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες. Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται θα τίθενται σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες.

Για τα μη δανειζόμενα τεκμήρια (πληροφοριακά βοηθήματα, διδακτορικές διατριβές, περιοδικά κ.τ.λ.) και τα δικαιώματα δανεισμού συμβουλευθείτε τον Κανονισμό της Βιβλιοθήκης.

 Επιστροφές

Οι επιστροφές βιβλίων θα γίνονται σε ειδικό χώρο σε κάθε Βιβλιοθήκη. Το υλικό που επιστρέφεται θα παραμένει σε απομόνωση. Το προσωπικό της ΒΚΠ θα ενημερώνει το σύστημα για την επιστροφή των τεκμηρίων μετά το τέλος της περιόδου απομόνωσης. Αγνοήστε τυχόν αυτοματοποιημένα μηνύματα για πρόστιμα από καθυστερημένες επιστροφές βιβλίων.

Εύδοξος

Φοιτητές που έχουν παραλάβει από τον Εύδοξο συγγράμματα που δεν τα δικαιούνται και έχουν λάβει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Εύδοξο, για παράδοσή τους στη βιβλιοθήκη, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με μήνυμα με την οικεία βιβλιοθήκη ή με την ομάδα δικτυακού τόπου (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Στο ηλεκτρονικό μήνυμα παρακαλούμε να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα στοιχεία: Τμήμα φοίτησης, Αριθμός Μητρώου από το πίσω αριστερό μέρος της ακαδημαϊκής σας ταυτότητας, τηλέφωνο επικοινωνίας και ιδρυματικό email).