Από το Πανεπιστήμιο Πατρών


Ο λόγος για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή που τα τελευταία χρόνια επιλέγεται απ'όσους θέλουν να αυξήσουν κατά το μέγιστο τις πιθανότητες διορισμού  και πρόσληψης (20 μόρια) καθώς το μεταπτυχιακό πληρεί όλες τις προϋποθέσεις γιατί είναι joint degree με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΚ από το Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ΔΕΝ χρειάζεται αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ γιατί πραγματοποιείται από το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Λόγω του ότι πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, η πρακτική του Μεταπτυχιακού αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς και εντάσσει στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής γίνεται στην Ελλάδα!

Το Μεταπτυχιακό έχει ανοικτές αιτήσεις αυτή την περίοδο όλο το έτος και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις της επιτροπής συνάφειας του Υπ.Παιδείας,  του ΙΕΠ, καθώς και της επιτροπής συνάφειας μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής.

Μέγιστη Μοριοδότηση για διορισμούς - προσλήψεις και ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μοριοδοτεί κατευθείαν με 20 μονάδες με βάση το προσοντολόγιο του Κώστα Γαβρόγλου (πρώην υπουργός παιδείας) και της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με τους διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Το Μεταπτυχιακό προσφέρεται από Παιδαγωγικό Τμήμα (1η προϋπόθεση), έχει ελάχιστο χρόνο σπουδών πλήρους φοίτησης 4 εξάμηνα, 120 πιστωτικές μονάδες (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 3 εξάμηνα και 90 ECTS) και συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 30 πιστωτικών μονάδων ECTS (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 20 ECTS) (2η προϋπόθεση)

1. Αρχικά μοριοδοτεί με 20 μονάδες στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών
2. Αρχικά γιατί είναι απευθείας αναγνωρισμένο και δεν χρειάζεται αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ (έχει ελληνικό ΦΕΚ λόγω του Παν.Πατρών)
3. Καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συνάφειας με την ΕΑΕ του ΙΕΠ
4. Οδηγεί σε άμεσο διορισμό ως αναπληρωτών ΕΑΕ, τους υποψηφίους των περισσότερων ειδικοτήτων
5. Καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις του ΙΕΠ και έχει ανοικτές αιτήσεις όλο το έτος
6. Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης σε δημόσιες δομές στον τόπο διαμονής
7. Μοριοδοτούμενο προσόν στην αξιολόγηση και βαθμολογική εξέλιξη των διορισμένων εκπαιδευτικών
8. Μοριοδοτεί Στελέχη Εκπαίδευσης καθώς και Δ/ΝΤΕΣ σχολικών μονάδων

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά ΟΛΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται με συμβατικές, δια ζώσης μεθόδους στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου Πατρών και αποτελεί ένα πολύ βασικό και ουσιαστικό τμήμα του προγράμματος Σπουδών. 

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται σε θεσμικές δομές στις οποίες παρέχεται η ειδική αγωγή και εκπαίδευση (π.χ. σε διάφορες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, Τμήματα ΄Ενταξης Γενικών Σχολείων, Προγράμματα παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικό Ειδικής Εκπαίδευσης, ΤΕΕ, ΕΕΕΕΚ κ.ά.) και περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες που συσχετίζονται με τη συστηματική οργάνωση και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών εκπαιδευτικής υποστήριξης και διδασκαλίας.

Ο υποψήφιος μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο τα δίδακτρα έως και 20% με τους παρακάτω τρόπους.

Δείτε παραδείγματα:

         Βαθμός Πτυχίου "Άριστα" - 20%.

·         Βαθμός Πτυχίου "Λίαν Καλώς" - 15%.

·         Ειδικά Κριτήρια (οικονομικά, κοινωνικά και κοινωνικής προσφοράς) - 10% μετά την υποβολή σχετικών δικαιολογητικών και αξιολόγησης αυτών από ειδική επιτροπή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υποτροφία του 10% δίνεται για το εν λόγω πρόγραμμα μόνο μετά από αξιολόγηση και έγκριση από ειδική επιτροπή

Κάντε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα και υπεύθυνος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας - Στο email που θα επικοινωνήσει μαζί σας θα πρέπει να αποστείλετε τα δικαιολογητικά.

1. Συμπληρωμένη αίτηση
2. Βιογραφικό σημείωμα
3. επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου σε συναφές με την εκπαίδευση γνωστικό αντικείμενο
4. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
5. Έκθεση προσωπικών στόχων και ερευνητικών ενδιαφερόντων