Όσα δήλωσε στην ΕΡΤ


Ο κορωνοϊός έχει ανατρέψει σε σημαντικό βαθμό τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο εξέτασης αλλά και το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο βραδινό δελτίο της EΡΤ σχετικά με τα δυο αυτά κρίσιμα ερωτήματα.

''Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία'', δήλωσε επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση ειδικών αφού συλλέξουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την εξέλιξη του ιού.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πάντως ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά κι επανέλαβε ότι ο στόχος για τις Πανελλήνιες 2020 είναι να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου.

''Σαφώς η πρόθεση είναι να υπάρξουν βήματα μέσα στον Μάϊο για στροφή σταδιακά προς την κανονικότητα'', ανέφερε η Νίκη Κεραμέως εκφράζοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, ''χάρη στους οποίους πέτυχε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση''.

Το πρώτο κύμα δωρεών, ύψους ενός εκατομμυρίου ισούται με 9.000 tablets επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Εως και τις 10 Μαΐου τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Μαθητές που μίλησαν στην ΕΡΤ, ανέφεραν ότι συνεχίζουν διαδικτυακά, ωστόσο η αναμονή και η αβεβαιότητα δημιουργούν περαιτέρω άγχος.

''Η πραγματικότητα δεν πρόκειται να είναι ίδια, τα παιδιά δεν θα πρέπει να συνωστίζονται'', επισημαίνει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικίνης.

Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

''Η βάση του 10 θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν θα υπάρχουν σχολές με λίγα μόρια και δεν θα μπορούν να μπαίνουν στα πανεπιστήμια φοιτητές με πολύ χαμηλή βαθμολογία'', υποστήριξε ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φρονιστών Ελλάδος), Γιάννης Βαφειαδάκης.