Όσα ανακοίνωσε η υπ.Παιδείας Νίκη Κεραμέως


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε πως δεν θα χαθεί το σχολικό έτος και οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία για την οποία προορίζονταν. Ο ακριβής χρόνος (Ιούνιος ή Ιούλιος) θα εξαρτηθεί από την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων κατόπιν εισήγησης των ειδικών και του ΕΟΔΥ.

«Η προσπάθεια μας είναι να μην γίνουν Σεπτέμβριο» είπε, διευκρινίζοντας πως το σενάριο αυτό θα εφαρμοσθεί σε περίπτωση που οι ειδικοί απαγορεύσουν να βρίσκονται όλοι οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα μέσα στο καλοκαίρι. 

Είτε ανοίξουν τον Απρίλιο, είτε ανοίξουν το Μάιο είτε αργότερα - ανάλογα με τις εισηγήσεις του ΕΟΔΥ- «θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους, προκειμένου οι πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο», τονίζοντας ότι η ύλη στην οποία θα έχουν εξεταστεί οι μαθητές θα είναι αυτή που έχουν διδαχθεί οι μαθητές μέσα στη φυσική τάξη.

Το ερώτημα,ωστόσο, είναι πότε θα είναι δυνατό να βρεθούν οι μαθητές στη σχολική αίθουσα χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελείται από τρεις άξονες:

α) τη σύγχρονη εκπαίδευση, την ψηφιακή δηλαδή τάξη που εφαρμόζεται ήδη στα Λύκεια και τα Γυμνάσια και από αυτή την εβδομάδα στα δημοτικά,

β) τη ασύγχρονη διδασκαλία όπου μέσω ψηφιακών εργαλείων οι μαθητές έχουν έχουν πρόσβαση σε μαθησιακό υλικ

και γ) την έναρξη της αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην ΕΡΤ2 για μαθητές του δημοτικού. 

Τα μαθήματα των πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας.