Μέσω τηλεδιάσκεψης...


Ο κορωνοϊός έχει επιφέρει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο τομέας της εκπαίδευσης. Διδασκαλία εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ήρθε να προστεθεί σήμερα και μια άλλη πρωτοπορία...

Ορκωμοσία μέσω τηλεδιάσκεψης!

Δέκα προπτυχιακοί, εννέα μεταπτυχιακοί και έξι διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ορκίστηκαν σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σίγουρα, θα είναι μια αξιομνημόνευτη εμπειρία για τους ''πρωταγωνιστές'' της σημερινής ορκωμοσίας.

«Ήταν προγραμματισμένη ορκωμοσία και από το να έρχεται ένας ένας φοιτητής στη γραμματεία, να ορκίζεται και να παίρνει το πτυχίο του, κρίναμε ότι η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, θα βοηθούσε όχι μόνο γιατί αρκετοί θα έπρεπε να έρθουν από άλλα σημεία της χώρας, αλλά επιπλέον θα είχε έναν χαρακτήρα τελετής, ακόμη και με αυτό τον τρόπο» είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Κοντάκης.

Η διαδικασία, υπό την υποσήριξη της Γραμματείας της σχολής, είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί και είναι η πρώτη ορκωμοσία που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη σε ελληνικό πανεπιστήμιο!

«Νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους φοιτητές. Άλλωστε παρά τις διαφορές από μια κλασική ορκωμοσία, οι ίδιοι θα μπορούν κοντά τους να έχουν τα μέλη της οικογένειας τους. Ήδη, πάντως, έχουμε θετικές απαντήσεις από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και διδάκτορες, ενώ περιμένουμε και εμείς να δούμε πώς θα είναι αυτή η διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Κοντάκης.

Η ορκωμοσία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση.