Το TEDxUniversityofMacedonia επιστρέφει φέτος κάνοντας Reboot στις 30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ.


Το Reboot είναι η διαδικασία επανεκκίνησης ενός συστήματος με στόχο τη δημιουργία μιας εναλλακτικής, βελτιωμένης παραδοχής της πραγματικότητας. Μια λειτουργία που βιώνουμε καθημερινά με εφαρμογές στη φύση, τις ανθρώπινες κοινωνίες, το άτομο και την επιστήμη.

Το TEDxUniversityofMacedonia, είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά. Αποτελεί μια ανεξάρτητη διοργάνωση που λειτουργεί υπό την αιγίδα του TED με σκοπό το έναυσμα για αλλαγή και δράση. Παράλληλα πρόκειται για το μεγαλύτερο νεανικό event της Βορείου Ελλάδος, έχοντας σημαντική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος η κεντρική σκηνή του TEDxUniversityofMacedonia θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές και 4 performances, που θα μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις τους και το ταλέντο τους. Από την διοργάνωση φυσικά δεν θα λείπουν τα διαδραστικά workshops που κάθε χρόνο συμπληρώνουν το event. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Μεταξύ των ομιλητών που θα ανέβουν στο κόκκινο χαλί είναι ο Θωμάς Τσουλιάς & Κωνσταντίνος Ρέππας από τον οργανισμό Afixis που έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει την εκπαίδευση με πρωτοποριακούς τρόπους, ο Στέλιος Παρλιάρος γνωστός ζαχαροπλάστης και συγγραφέας, ο Στέφανος Καμπέρης ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης staramaki, η Ζενιώδη Ζωή που είναι μαέστρος, πιανίστα και η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Maximilian Jabs ιδρυτικό μέλος του Biking borders project μέσω του οποίου κατάφερε να χτίσει ένα σχολειό στην Γουατεμάλα και πολλοί ακόμα που είναι έτοιμοι να διαδόσουν ιδέες που αξίζει να ακουστούν. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Θανάσης Αλευράς.

Το TEDxUniversityofMacedonia κάνει Reboot εκτός των άλλων γιατί επιστρέφει σε έναν γνώριμο χώρο, αυτόν του ΝΟΗΣΙΣ, του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε φιλοξενήσει και στο παρελθόν τον οργανισμό.

Μια μικρή αλλαγή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία μιας νέας προοπτικής στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε την πραγματικότητα. Αυτό το έναυσμα θα προσπαθήσει να δώσει το έβδομο TEDxUniversityofMacedonia στις 30 Νοεμβρίου.

Εισιτήρια για την διοργάνωση μπορείτε να προμηθευτείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού TEDxUniversityofMacedonia