Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συμμετείχε ως ακαδημαϊκός συνεργάτης στην εκδήλωση της Καθημερινής K*Inspiration και μοιράστηκε με το κοινό τις δικές του ιστορίες έμπνευσης


Το Pierce, το Deree, και το Alba έδωσαν δυναμικά το παρών στο K*Inspiration της Καθημερινής με τις δικές του πρωτότυπες ιστορίες έμπνευσης, που αφηγήθηκαν οι άνθρωποι του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Μοναδικές ιστορίες καινοτομίας, ταλέντου, επινοητικότητας, οράματος, ηγεσίας, από έναν οργανισμό που υπογράφει την εκπαιδευτική πρωτοπορία στα 144 χρόνια ιστορίας του. 

Εκπρόσωποι και από τις τρεις βαθμίδες του Κολλεγίου ξεδίπλωσαν τις ιστορίες τους σε μία ειδική ενότητα με δύο μέρη και γενικό τίτλο «Inspiring Minds». 

Ο ρόλος των τεχνολογικών καινοτομιών στην εκπαιδευτική διαδικασία ήταν το κεντρικό θέμα του πρώτου μέρους των Inspiring Minds. H περίπτωση της Αίθουσας Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (STR), που παρουσίασε η Dean της Σχολής Διοίκησης και Οικονομικών του Deree, δρ Άννυ Τριανταφύλλου, κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού. «Είμαστε το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που διαθέτει τέτοιου είδους εργαστήριο, που απώτερος του στόχος του είναι να προάγει τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό» είπε η Άννυ Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της. 

Η  ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες, όπως αποτυπώνονται στα πρότζεκτ μαθητών του Pierce, πρωταγωνίστησαν επίσης στο πρώτο μέρος των Ιnspiring Minds. «Πιστεύουμε πως, με την ενεργή εμπλοκή των μαθητών σε μία σειρά από όλο και πιο σύνθετα projects, μπορούμε να διευρύνουμε τον τρόπο που εκείνοι αντιλαμβάνονται την τεχνολογία και την επιστήμη» είπε η κα Λουίζα Σταθοπούλου, Καθηγήτρια Τεχνολογίας στο Pierce ενώ, τέλος, για το έργο του Αθλητικού Τμήματος του Κολλεγίου και τη σημασία της ποιοτικής αθλητικής παιδείας ως προϋπόθεση ατομικής επιτυχίας, μίλησε ο διευθυντής του Τμήματος κ. Θοδωρής Πρισκομάτης με καλεσμένους του στο βήμα αθλητές-σπουδαστές του Κολλεγίου.  

Με τη μορφή πάνελ αποτελούμενο από τους ακαδημαϊκούς δρα Χάρη Βλαβιανό, Καθηγητή Ιστορίας και Πολιτικής Θεωρίας στο Deree, και δρα Χαράλαμπο Μαινεμελή, Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διευθυντή Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, στο Alba Graduate Business School, έκλεισε το δεύτερο μέρος των Inspiring Minds που αφιερώθηκε στην αριστεία, την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης στην εκπαίδευση. «Είμαστε ένα σχολείο ευέλικτο, κοιτάζουμε τις ανάγκες των παιδιών μας, ώστε να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο τα στελέχη, τις επιχειρήσεις και την ευρύτερη κοινωνία να είναι ακόμα πιο έτοιμοι απέναντι στις προκλήσεις» είπε ο δρ Χαράλαμπος Μαινεμελής. «Το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο δεξιότητες που αφορούν στο επάγγελμα, αλλά είναι και μία εσωτερική διαδικασία αυτογνωσίας. Να μπορείς να αναπτύξεις κριτική σκέψη, να μπορείς να βλέπεις το περιβάλλον στο οποίο ζεις, να πατάς στα πόδια σου» συμπλήρωσε ο δρ Χάρης Βλαβιανός και συνέχισε «Το Deree είναι ένα περιβάλλον πολυπολιτισμικό. Ένας φοιτητής ανοίγεται σε πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή έτσι μπορείς να καταλάβεις και τη δική σου κουλτούρα αντίστοιχα». Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Νίκος Ευσταθίου.