Πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας συμμετέχουν στο πρόγραμμα


Πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας συμμετέχουν στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το ΣΕΝ/JA Greece για να τιμήσει τους μικρούς «επιχειρηματίες», για να τους φέρει σε επαφή με το αγοραστικό κοινό και για να αξιολογήσει τη δουλειά τους, διοργανώνει κάθε χρόνο δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί τα παιδιά παρουσιάζουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή του οργανισμού. Για πρώτη φορά φέτος οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τη Βόρεια Ελλάδα.

Oι δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του ΣΕΝ/JA Greece θα πραγματοποιηθούν:

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο «Mediterranean Cosmos»
Για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, της Ρόδου και της Κρήτης.
Αθήνα: Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens», Μαρούσι
Για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου.

Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» θα είναι πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Eπίσης, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τα παιδιά και το ΣΕΝ/JA Greece, η υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece Μάρκος Βερέμης και τόνισε: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες αντιλαμβάνονται ότι αυτό το project είναι υψηλού κύρους και με μεγάλη αξία για τη ζωή τους και την Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέτος θα δούμε έφηβους «επιχειρηματίες» από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακόμα και από τους Φούρνους Ικαρίας. Τα παιδιά είναι έτοιμα να μας καταπλήξουν με τις καινοτόμες ιδέες τους, που μπορούν να εξελιχθούν σε αληθινές επιχειρήσεις».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Eκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Αργύρης Τζικόπουλος δήλωσε: «To ΣΕΝ/JA Greece έχει καταξιωθεί στο χώρο ως ο μόνος μη κερδοσκοπικός φορέας που προάγει και στηρίζει την επιχειρηματικότητα στη μαθητική κοινότητα και έχει πλέον αγγίξει τα ευρωπαϊκά πρότυπα σε επίπεδο οργάνωσης και συμμετοχής μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων. Γιορτάζοντας τα 100α γενέθλια του Junior Achievement Worldwide θα έχουμε τη δυνατότητα να συναναστραφούμε με τους νέους «επιχειρηματίες» της κοινωνίας μας, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους και να σχεδιάσουμε από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά».

Το πρόγραμμα των Μαθητικών Εμπορικών Εκθέσεων 2019 του ΣΕΝ/JA Greece

Στις Εμπορικές Εκθέσεις συμμετέχουν συνολικά 100 Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα, 60 στην Αθήνα και 40 στη Θεσσαλονίκη. To ΣΕΝ/JA Greece στήνει «περίπτερα» για τις Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» και εκεί τα παιδιά τοποθετούν τις αφίσες, τα φυλλάδια και τα έξυπνα προϊόντα τους, τα οποία θέτουν προς πώληση στο αγοραστικό κοινό.

Τα περίπτερα των ομάδων επισκέπτεται και βαθμολογεί η κριτική επιτροπή του οργανισμού, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των παιδιών διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά (15-18 ετών) που την περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς εκεί τους δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του κοινού και της κριτικής επιτροπής στο προϊόν τους και να γνωριστούν με μικρούς «επιχειρηματίες» άλλων σχολείων.

Οι δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις ξεκινούν στις 9:00 και ολοκληρώνονται στις 15:00 με την απονομή των βραβείων των Εμπορικών Εκθέσεων και τον εορτασμό των 100 χρόνων του παγκόσμιου Junior Achievement. Θα απονεμηθούν 3 βραβεία στην Αθήνα και 3 στη Θεσσαλονίκη.