Στρατηγική συμφωνία της Microsoft με το ΑΠΘ

Αφορά τη δημιουργία του πρώτου κόμβου ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Μία στρατηγική συμφωνία με τη Microsoft υπέγραψε το ΑΠΘ, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, η οποία αφορά τη δημιουργία του πρώτου κόμβου ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, και η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Microsoft με τίτλο «Re-imagine Greece: Unveiling the impact of digital skills to empower our Country inlock its true potential».

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να επισημοποιούμε τη συνεργασία μας με τη Microsoft Hellas. Φιλοδοξούμε και επιδιώκουμε η δημιουργία του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας και να ενθαρρύνει τους φοιτητές μας να δημιουργούν, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στήνοντας τις δικές τους εταιρείες και τελικά να μένουν στην Ελλάδα, προς όφελος της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας η συνέργεια με ένα κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας μας, όπως το ΑΠΘ», σχολίασε η κα Πέγκυ Αντωνάκου. «Η συνεργασία μας είναι πρωτοποριακή: για πρώτη φορά μια εταιρεία τεχνολογίας έρχεται τόσο κοντά με το πανεπιστήμιο. Η συνεργασία μας οριοθετεί, με τρόπο ορθό και απολύτως παραγωγικό και ουσιαστικό, το πώς θα πρέπει να συντελείται η συνεργασία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας».

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη από κοινού δραστηριοτήτων με έμφαση στις τεχνολογίες ψηφιακής μετάβασης και μετασχηματισμού, όπως οι Τεχνητή Νοημοσύνη, IoT, blockchain, Big Data που μεταμορφώνουν την οικονομία, την κοινωνία και τον κόσμο ευρύτερα. Πρόκειται για μια συμφωνία που βρίσκεται στην καρδιά της Microsoft και στόχο έχει να ενδυναμώσει τους νέους και το ανθρώπινο δυναμικό της Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει την τεχνολογική κοινότητα της Β. Ελλάδας.