Με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Κουρέτα.


Ο Δημήτριος Κουρέτας, καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωϊκών Οργανισμών στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιλέχθηκε ανάμεσα σε υποψηφίους από πολλές χώρες να διεκδικήσει το Βραβείο Καινοτομίας Τροφίμων Arrell Food Institute του Καναδά. 

Το ινστιτούτο τροφής Arrell βραβεύει κάθε χρόνο δύο επιστήμονες σε αναγνώριση της παγκόσμιας ερευνητικής συμβολής τους στα πεδία της διατροφικής καινοτομίας και βελτίωσης της υγείας με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. Το βραβείο είναι ύψους 100.000 καναδικά δολάρια. Ο καθηγητής κύριος Κουρέτας και η επιστημονική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν αναγνωριστεί πολλές φορές τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο για την επιστημονική τους έρευνα όσο και για την επιχειρηματική της υλοποίηση. 

Με χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, η ερευνητική ομάδα του κυρίου Κουρέτα διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα με σκοπό τη διαλεύκανση των μηχανισμών δράσης βιοδραστικών μορίων, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και απώτερο σκοπό τη δημιουργία βιολειτουργικών τροφίμων με σαφή ισχυρισμό βελτίωσης της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού. 

Η δημιουργία βιολειτουργικών τροφίμων με βάση το αιγορόβειο τυρόγαλα, καθώς και η δημιουργία ενός καινοτόμου εξοπλισμού μέτρησης των αντιοξειδωτικών στο αίμα αποτελούν δύο από τις πολλές καινοτομίες του εργαστηρίου του κυρίου Κουρέτα και είναι προτεινόμενες για το διεθνές βραβείο του Arrell Food Institute.