Οι φοιτήτριες, Νίκη Πίτα και Φωτεινή Πλέα αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής πυγμαχίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Μπορεί να κάθονται ακόμα στα φοιτητικά έδρανα, ωστόσο παράλληλα αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής πυγμαχίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Ο λόγος για την Νίκη Πίτα, που είναι και φοιτήτρια της νομικής και την Φωτεινή Πλέα, η οποία σπουδάζει ιατρική στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Η πρώτη είναι η μοναδική Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια της πυγμαχίας, ενώ η δεύτερη είναι πρωταθλήτρια στην πυγμαχία με 3 διακρίσεις σε πανευρωπαικά πρωταθλήματα.

"H πυγμαχία για εμένα είναι πάθος, εκτόνωση. Αν δεν αθληθώ μια μέρα δεν ειμαι καλά" τόνισε η Νίκη Πίτα στην κάμερα του Alpha, ενώ σε ερώτηση για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει την πυγμαχία με τις σπουδές της τόνισε: "Έχω πρόγραμμα. Από το πρωί που ξυπνάω μέχρι που θα κοιμηθώ το ακολουθώ κατά γράμμα. Για να τα συνδυάσεις και τα δύο θέλει γερό στομάχι".

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της Φωτεινής Πλέα, η οποία τόνισε: "Το κόλπο είναι να βάζεις πρόγραμμα. Αν έχεις πρόγραμμα όλα μπορείς να τα καταφέρεις".