Η επιτροπή θα ικανοποιήσει αιτήματα φοιτητών εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις


Χίλιοι εξακόσιοι φοιτητές -διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρσι- κατέθεσαν αίτηση για κατ εξαίρεση μετεγγραφή από ΑΕΙ σε ΑΕΙ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Η Επιτροπή κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών του υπουργείου Παιδείας, όπως διαβάζουμε στο esos.gr θα ικανοποιήσει αιτήματα φοιτητών εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ο πλήρης φάκελος του αιτούντος και η τεκμηριωμένη απόφαση της Επιτροπής διαβιβάζονται στο Ίδρυμα, στο οποίο ο αιτών έχει αιτηθεί μετεγγραφή κατ’ εξαίρεση.

Αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβληθεί και μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, δηλαδή στη διάρκεια ολόκληρου του ακαδημαικού έτους, εφόσον ο λόγος που επικαλείται ο αιτών προέκυψε μετεγενέστερα.  

Η Επιτροπή Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

α) Έναν εκπρόσωπο, που υποδεικνύεται από το Σώμα Επιθεωρητών − Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) , ως Πρόεδρος.

β) Έναν (1) εκπρόσωπο   από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο  ως μέλος.

γ) Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των Τ.Ε.Ι.  ως μέλος.

δ) Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανωτάτης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων,  

ε) Έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, ως μέλος.