Διακρίσεων συνέχεια για τα ελληνικά ιδρύματα


Διακρίσεων συνέχεια για τα ελληνικά ιδρύματα

 

Μέσα από τέσσερις χιλιάδες ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ξεχώρισαν ως κορυφαία 924, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και τέσσερα δικά μας, στον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν.

Πιο αναλυτικά το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκε στην 217η θέση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην 344η, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 490η και το πανεπιστήμιο Κρήτης στην 495η. Αν δε κοιτάξουμε τις κατατάξεις στα επιμέρους τμήματα συναντούμε ακόμα υψηλότερες θέσεις, όπως για παράδειγμα η 76η θέση του ΕΚΠΑ στην Φαρμακολογία και Τοξικολογία.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας συναντούμε πάντως τους γνώριμους υπόπτους της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, του Τορόντο, του Στάνφορντ αλλά και τα Johns Hopkins και Washington-Seattle.

Όσο για το πως γίνεται η συγκεκριμένη κατάταξη, η μεθοδολογία του Πανεπιστημίου της Ταϊβάν παίρνει υπόψιν της το ερευνητικό έργο του κάθε ιδρύματος, καθώς και τις δημοσιεύσεις του, προσμετρώντας μετά και την απήχηση αυτών στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα.