Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου η προθεσμία


Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη επιλογής δύο (2) υποτρόφων, χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 και ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 από τα έσοδα του κληρ/τος «ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ», που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι υποτροφίες χορηγούνται σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων της χώρας που κατάγονται από την Ήπειρο και έχουν βαθμό Πτυχίου «Άριστα» ή «Λίαν Καλώς» (Πολύ Καλά). Κριτήριο επιλογής μεταξύ των υποψηφίων αποτελεί ο βαθμός του Πτυχίου, κατά φθίνουσα σειρά από το «Άριστα» έως το «Λίαν Καλώς» (Πολύ Καλά), με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί και φοιτούν σε εγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών ή Διδακτορικών Σπουδών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής μπορούν από την 23η Ιουνίου 2015 και το αργότερο μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή:

1) Να υποβάλλουν, κατά τις εργάσιμες ημέρες, τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: -Στο Γραφείο Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 12.00-14.00. Όμως μέχρι και τις 30/06/2015, λόγω της διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποστέλλονται μόνον ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.

2) Να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (με αντίστοιχη ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου) με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στην εξής ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γραφείο Κεντρικού Πρωτοκόλλου, με την ένδειξη «Για τη Δ/νση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών» Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι Τ.Κ. 151 80.

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι στην περίπτωση αυτή, πρέπει να φυλάσσουν την απόδειξη αποστολής της αίτησής τους γιατί ενδέχεται να τους ζητηθεί. Στις αιτήσεις πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά το Τμήμα ή η Σχολή των Πανεπιστημίων από τα οποία αποφοίτησαν, το Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν, οι σπουδές που παρακολουθούν, ο τόπος καταγωγής, η διεύθυνση κατοικίας τους, το τηλέφωνο (σταθερό και κινητό) και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.