Διαβάστε αναλυτικά σε ποιά ιδρύματα


Διαβάστε αναλυτικά σε ποιά ιδρύματα


Το πρόγραμμα υποτροφιών Vrika! προσφέρει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των σπουδών στο κέντρο ερευνών INRIA και την EDHEC Business School. Το κέντρο ερευνών INRIA εγκαταστάθηκε το 1981 στo καινούριο, τότε, τεχνολογικό πάρκο της Sophia Antipolis, ενώ αυτό ήταν ακόμη ημιτελές. Μέσα σε λίγα χρόνια, το INRIA εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους φορείς του πάρκου.

Βασισμένο στην ποιότητα των επιστημόνων που απαρτίζουν τις 38 ερευνητικές ομάδες του καθώς και του προσωπικού που στηρίζει και ενισχύει το ερευνητικό έργο, το INRIA επιθυμεί να αναπτύξει αποδοτική και εκτεταμένη συνεργασία στο πλαίσιο δικτύων αποτελούμενων από ακαδημαϊκούς και οικονομικούς φορείς (εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, συλλόγους, τοπικούς παράγοντες) στις περιοχές όπου έχει έντονη παρουσία. Αυτή του η επιθυμία να ενισχύσει και να λάβει μέρος σε δίκτυα φορέων ικανοποιεί τη φιλοδοξία του να κάνει τις συγκεκριμένες περιοχές περισσότερο ελκυστικές ώστε να αποτελέσουν πόλους αριστείας που θα προσφέρονται για τη διεξαγωγή ερευνών στις ψηφιακές επιστήμες και τεχνολογίες και θα συμβάλλουν στην παραγωγή πλούτου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Campus STIC του Πανεπιστημίου Nice-Sophia Antipolis, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Sophia Antipolis. Το Πανεπιστήμιο Nice-Sophia Antipolis ιδρύθηκε επίσημα στις 23 Οκτωβρίου 1965. Η έδρα του βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, στον Πύργο του ParcdeValrose, κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η Sophia Antipolis αποτελεί μία τεράστια τεχνόπολη όπου φιλοξενούνται περίπου 1.300 επιχειρήσεις και απασχολούνται περίπου 30.000 άτομα στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), με βασικό αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφορικής (IT). Το Πανεπιστήμιο Nice-Sophia Antipolis και τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα (CNRS, I3S, INRIA, EURECOM, Ecole Nationale Superieure des Mines και Polytech Nice Sophia) σχηματίζουν έναν ισχυρό πόλο ανταγωνισμού στον τομέα της πληροφορικής.

Υποτροφίες INRIA - Sophia Antipolis

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα για το πανεπιστημιακό έτος 2015/16, το INRIA, σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, προσφέρει 2 υποτροφίες που προβλέπουν ένα μηνιαίο επίδομα (767€) και την ιδιότητα του υποτρόφου της γαλλικής κυβέρνησης και τις παροχές που προβλέπονται για τους δικαιούχους.

Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα:

- Master 2 Ubinet (Ubiquitous Networking and Computing),
- Master 2 CBB (Computational Biology and Biomedecine).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους στο INRIA (Ubinet ή CBB) και ν'ακολουθήσουν τις διαδικασίες του προγράμματος VRIκα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα VRIκα! (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και την επιτροπή του επιλεγμένου Master (Ubinet Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή CBB Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η EDHEC Business School, η οποία ιδρύθηκε το 1906, κατέχει την τριπλή πιστοποίηση EQUIS, AACSB και AMBA ενώ πρόσφατα συμπεριλήφθηκε σε διεθνείς λίστες όπως αυτή των «Financial Times» ως μία από τις καλύτερες Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο. Η EDHEC Business School, με 6.000 φοιτητές κατανεμημένους στα 5 παραρτήματα της, στη Lille, τη Nice, το Παρίσι, τη Σιγκαπούρη και το Λονδίνο, διαθέτει ένα σύνολο προγραμμάτων σπουδών πολυεπιστημονικού και καινοτόμου χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα σπουδών για το οποίο διακρίνεται είναι το Master in Management (Grande Ecole) το οποίο βρέθηκε το 2012 στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των «Financial Times». Το Master in Management οδηγεί στην απόκτηση διπλού τίτλου σπουδών : Master in Management και Master of Science. Η EDHEC προσφέρει, επίσης, μεγάλη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 11 Master of Science (μονοετή προγράμματα) στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της διοίκησης επιχειρήσεων, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας της αλληλεγγύης, του μάρκετινγκ, της νομικής και της στρατηγικής. Το Master of Science in Finance κατέλαβε το 2012 την 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των «Financial Times». Η διδασκαλία όλων των παραπάνω προγραμμάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά στα αγγλικά.

Παράλληλα, η EDHEC έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 117 συνεργασιών με φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, μεταξύ των οποίων και 17 προγράμματα για την απόκτηση διπλού τίτλου σπουδών, επιτρέποντας έτσι στους φοιτητές της να συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής ή σε προγράμματα για την απόκτηση διπλού τίτλου σπουδών σε πανεπιστήμια όπως το Stanford, το Cambridge, το London School of Economics (LSE), το Singapore Management University κ.ά.

Rankings

Υποτροφίες EDHEC:
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα για το πανεπιστημιακό έτος 2015/16, η EDHEC, προσφέρει 3 τύπους υποτροφιών:

- υποτροφίες EDHEC Excellence που προβλέπουν μείωση κατά 40% στα δίδακτρα,
- υποτροφίες EDHEC Distinction που προβλέπουν μείωση κατά 30% στα δίδακτρα,
- υποτροφίες EDHEC Foundation που προβλέπουν μείωση κατά 20% στα δίδακτρα.

Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα:
- Business Management Master of Science,
- Financial Economics Master of Science,
- Master in Management Business Management,
- Master in Management in Financial Economics.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους στην EDHEC και ν'ακολουθήσουν τις διαδικασίες του προγράμματος VRIκα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα VRIκα! (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και την et Darya Leshchenko (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - International Admission Manager).

Το IESEG School of Management είναι σήμερα μια από τις 10 καλύτερες σχολές διοίκησης στη Γαλλία, αναγνωρισμένο για τα εξαιρετικά προγράμματα του, τη διεθνή αναγνώριση του και την ποιότητα των ερευνών του. Μέλος της Conference des Grandes Ecoles και διαπιστευμένο με το EQUIS και το AACSB, το IESEG προσφέρει στα αγγλικά τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Λιλ και του Παρισιού.

Το IESEG προετοιμάζει τους διεθνείς μάνατζερ, οι οποίοι θα κάνουν την αλλαγή και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη υπεύθυνων, καινοτόμων και ανθρωπιστικών επιχειρήσεων. Η σχολή έχει συνάψει δυνατές και μακροχρόνιες συνεργασίες με επιχειρήσεις και κατέχει μια ισχυρή διεθνή διάσταση με περισσότερα από 220 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε πάνω από 50 χώρες, 3.800 φοιτητές εκ των οποίων το 25% αντιπροσωπεύει 70 εθνικότητες διεθνώς και πάνω από το 80% μόνιμους διεθνείς καθηγητές.

Υποτροφίες IESEG

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα για το πανεπιστημιακό έτος 2015/16, το IESEG προσφέρει 5 υποτροφίες που προβλέπουν μείωση κατά 15, 25 ή 50% στα δίδακτρα, ανάλογα με την ακαδημαϊκή πρόοδο του υποψηφίου.

Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα:
- Master in Management,
- MSc in International Business,
- MSc in Business Analysis & Consulting,
- MSc in Digital Marketing & CRM,
- MSc in Finance,
- MSc in Accounting, Audit and Control,
- MSc in Fashion Management,
- MSc in Negotiation for Organizations,
- MSc in Big Data Analytics for Business,
- MSc in Banking and Capital Markets.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους στο IESEG και ν'ακολουθήσουν τις διαδικασίες του προγράμματος VRIκα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα VRIκα! (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και την κυρία Noemie Gonzalez (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - International Recruitment Coordinator).