Αβεβαιότητα για πολλούς φοιτητές


Αβεβαιότητα για πολλούς φοιτητές

 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όσοι σπουδαστές ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν πάρει μεταγραφές με βάση οικονομικά κριτήρια. Η ανακοίνωση των ονομάτων όσων οι αιτήσεις τελικά εγκρίθηκαν, ανακοινώθηκαν εντός της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Αυτό όμως σημαίνει πως σε ορισμένες σχολές υπάρχει κίνδυνος η συγκεκριμένη κατηγορία φοιτητών να μη προλάβει να συμμετάσχει στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Νομικής Θεσσαλονίκης, όπου η τελευταία μέρα υποβολής των δικαιολογητικών για τις μεταγραφές είναι η 15η Ιανουαρίου, με την εξεταστική να ξεκινά μετά από τέσσερις μέρες, στις 19 του μηνός. Υπάρχουν επίσης σχολές με την ίδια προθεσμία υποβολής όπως παραπάνω και τις εξεταστικές τους να ξεκινούν το διάστημα 20 με 30 Ιανουαρίου.

Υπάρχουν ασφαλώς και παραδείγματα σχολών που έχουν δείξει κινητικότητα στο ζήτημα, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως οι διαδικασίες των μεταγραφών. Δεν αναμένεται επομένως να δημιουργηθούν σε εκείνα τα τμήματα προβλήματα κατά την επερχόμενη εξεταστική περίοδο.