Τα τμήματα θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων έως και τις 29 Οκτωβρίου


 

Τα τμήματα θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων έως και τις 29 Οκτωβρίου

 

Πέντε ημέρες έχουν στη διάθεσή τους τα ΑΕΙ και ΤΕΙ για να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποδοχής των δικαιολογητικών των φοιτητών που έχουν ζητήσει μετεγγραφή. Δεδομένου ότι η επιστολή του Υπουργού στάλθηκε χθες 23/10 τα τμήματα θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων έως και τις 29 Οκτωβρίου, όπως κατά καιρούς έχει γράψει το news.gr.

 

Τα όσα αναφέρονται πιο πάνω τα επιβεβαίωσε και με σημερινές του δηλώσεις τον ΒΗΜΑ FΜ o κ. Λοβέρδος ο οποίος ρωτούμενος για τις μετεγγραφές απάντησε  ότι «εμείς παραλάβαμε όλες τις αιτήσεις, αυτές τις 12.800, τις ταξινομήσαμε ανά τμήμα, τις αποστείλαμε χθες το βράδυ στα ιδρύματα με μια δική μου επιστολή, όπου λέω ότι από την ημέρα της παραλαβής μέσα σε 5 μέρες πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι γραμματείες να δέχονται και όταν θα ξεκινήσει η κάθε γραμματεία να δέχεται τα πιστοποιητικά, την πρώτη μέρα δηλαδή κατάθεσης των πιστοποιητικών και για άλλες οκτώ μέρες. Δηλαδή συνολικά οι φοιτητές από τη στιγμή που η γραμματεία τους ενημερώσει ότι θα δέχεται αιτήσεις, 8 μέρες έχουν προθεσμία να καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους».

 

Ήδη το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρόκειται να καταθέσουν γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι είμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη της διαδικασίας.

 

Ο Υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φοιτητές να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους   και για ακόμη μια φορά τόνισε ότι «με το μεγάλο κύμα των μετεγγραφών δικαιολογείται ο Γενάρης, αλλά να δικαιολογηθεί ο Γενάρης για ένα Πολυτεχνείο, που έχει πολλές αιτήσεις, για ένα πανεπιστήμιο και ένα ΤΕΙ που έχουν 50 και 100 και 150, ας τις κάνουν γρήγορα».

 

«Από τη στιγμή που θα πάρει η γραμματεία την επιστολή μου, το πανεπιστήμιο την επιστολή μου, νομίζω ότι σήμερα θα την έχουν πάρει όλοι, έχει 5 μέρες για να ανοίξει αυτή την διαδικασία» υπογράμμισε ο Υπουργός.

 

Επίσης αιτιολόγησε για ποιο λόγο οι μετεγγραφές θα είναι περίπου 10.000. Ο λόγος είναι ότι οι 3500 αιτήσεις αφορούν την κατηγορία του 10% από την οποία αναμένεται να ικανοποιηθούν περίπου 500 αιτήσεις.

 

 

«Μόνο για τους κατόχους, τους έχοντες οικονομικά προβλήματα είναι το 10% και είναι το μέτρο που έβαλα εγώ στη νομοθεσία. Τα μέτρα που βρήκα ήταν χωρίς όριο. Ήταν χωρίς 10%. Θα επιλεγούν οι φτωχότεροι με  κριτήριο την επίδοσή τους. Αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση. Έτσι θα κρίνουν τα τμήματα» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.