Ένα χάλκινο και δύο εύφημες μνείες


Ένα χάλκινο και δύο εύφημες μνείες

 

Με ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο εύφημες μνείες επέστρεψε στις αποσκευές της η ελληνική αποστολή, υπό την ευθύνη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, που συμμετείχε στην 8η  Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που διεξήχθη στη Σουτσάβα της Ρουμανίας από 2 μέχρι 10 Αυγούστου.

 

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις, στις οποίες πήραν μέρος 209 μαθητές από 37 χώρες από όλο τον κόσμο.

 

Ο Υφυπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, πληροφορούμενος  για τη διάκριση που  έφεραν στη χώρα μας, εξέφρασε τα συγχαρητήρια  του στην ελληνική αποστολή στην 8η Διεθνή  Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

 

 

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Κουκουλεκίδη Νικόλαο από το 1ο ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια στη  Θεσσαλονίκη  για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, στην Τσαπράζη Ελένη από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη και στον Γιασεμή Φώτη–Ιωάννη από τις Λυκειακές  Τάξεις  του Γυμνασίου  Αγίας Άννας Εύβοιας για τις δύο εύφημες μνείες που απέσπασαν στην 8η Διεθνή  Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη Ρουμανία αλλά και σε όσους συνέδραμαν στην προετοιμασία των μαθητών στην Ολυμπιάδα», ανέφερε ο κ. Δερμεντζόπουλος.