Την μεθεπόμενη εκπαιδευτική χρονιά


Την μεθεπόμενη εκπαιδευτική χρονιά θα λειτουργήσει το τμήμα Ξεναγών στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου. Η δυνατότητα λειτουργίας ειδικότητας ξεναγών στα ΔΙΕΚ θα εξεταστεί από το Υπουργείο Παιδείας, αφού πλέον η σχολή ξεναγών του ΟΤΕΚ βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, όπως είπε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γκιουλέκας.

Στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ» στο άρθρο 18 αναφέρεται ότι συστήνεται στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ) Τμήμα Ξεναγών. Έτος έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Ξεναγών θα είναι το Εκπαιδευτικό έτος 2015-2016. 

Η απάντηση ήρθε σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των Σχολών Ξεναγών ενώ υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες να καταρτιστούν ως ξεναγοί. Μάλιστα επισήμανε ότι πολλοί εκ των ενδιαφερομένων αδυνατούν να εισαχθούν στο τμήμα που θα δημιουργηθεί από το 2015 με Πανελλαδικές εξετάσεις –λόγω ηλικίας και οικονομικών προβλημάτων– και ως εκ τούτου θα αποτελούσε κατά τον ίδιο, θετική εξέλιξη να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εν λόγω ειδικότητα και να συμβάλλουν στην τοπική οικονομία και στην επαφή των τουριστών με τον πολιτισμό.