Ο θυμός είναι ένα έντονο συναίσθημα που δύσκολα ελέγχεται.


Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα τον αφήσεις να επηρεάσει και τη σχέση σου.

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να θυμώσεις με ένα περιστατικό στη δουλειά, με τη συμπεριφορά ενός οικογενειακού προσώπου ή ενός φίλου και γενικά με καταστάσεις στην καθημερινότητα, φέρνοντας το κακό mood στην επικοινωνία σου με τον σύντροφό σου; Επειδή ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα ελέγχεται και καταπιέζεται, μάθε πώς δεν θα τον αφήνει να επηρεάζει τη σχέση σου, αποβάλλοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερων προβλημάτων.

Τι να κάνεις για να μην αφήσεις το θυμό να επηρεάσει τη σχέση σου

Αναγνώρισε τον θυμό σου

Το πρώτο βήμα για να ελέγξεις το θυμό σου είναι να τον αναγνωρίσεις. Χωρίς να αναγνωρίσεις ότι είσαι θυμωμένη, δεν μπορείς να κάνεις βήματα για να το διαχειριστείς με ψυχραιμία.

Κάνε ένα διάλειμμα

Όταν αισθάνεσαι ότι ο θυμός σου κοντεύει να φτάσει στο boiling point, κάνε ένα διάλειμμα από την κατάσταση. Λίγες στιγμές μακριά από τον σύντροφό σου μπορούν να σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να σκεφτείς ορθολογικά.

Επικοινωνήστε αποτελεσματικά

Όταν είσαι αναστατωμένη, είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Προσπάθησε να εκφράσεις τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου με σεβασμό.

Εξάσκησε την ενσυναίσθηση

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του συντρόφου σου και προσπάθησε να δεις τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την άποψή του και θα σε αποτρέψει από το να γίνει το κλίμα χειρότερο, αποδίδοντάς του ευθύνες για πράγματα εκτός του ελέγχου του.

Ζήτα βοήθεια από έναν επαγγελματία

Εάν τα ζητήματα του θυμού σου γίνονται μη διαχειρίσιμα, σκέψου καλά να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια. Ένας θεραπευτής ή σύμβουλος μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα ερεθίσματα, να σε διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης και να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, αποτρέποντας μελλοντικά ξεσπάσματα και τις συνέπειές τους.

Πηγή: allyou.gr