Πώς θα σταματήσεις να ανησυχείς που ο έρωτας δεν σου έχει χτυπήσει την πόρτα και να απολαύσεις την ελευθερία σου στο έπακρο


Πάει καιρός από την τελευταία σου σχέση και νιώθεις ότι το single life δεν είναι κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα. Κι όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι καινούριο στα ερωτικά σου και η μοναξιά αυτή σε κάνει να αγχώνεσαι. Να λοιπόν πώς θα σταματήσεις το άσχημο αυτό συναίσθημα και πώς θα απολαύσεις την ελευθερία σου στο έπακρο, μέχρι να έρθει ένα ακόμη love story σε κάποια φάση της ζωής σου.

Συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις:

Εστίασε στο self love και στη φροντίδα του εαυτού σου: αντί να ανησυχείς για την εύρεση της αγάπης κάποιου άλλου, δώσε βάση στην αγάπη και τη φροντίδα του εαυτού σου.

Εξάσκησε την ενσυνειδητότητα: αυτή βοηθά στη ρύθμιση των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, ειδικά σε πράγματα που δεν έχεις κανέναν έλεγχο.

Δημιούργησε νέες φιλίες: βρες νέους φίλους με τους οποίους μοιράζεστε κοινές αξίες και ενδιαφέροντα.

Βρες ένα χόμπι: μείνε απασχολημένη κάνοντας πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη και βρίσκεις σκοπό σε αυτά.

Μείνε θετική: απόφυγε τις αρνητικές σκέψεις και αντίθετα γέμισε το μυαλό σου με θετικές επιβεβαιώσεις.

Κάνε κάτι νέο και συναρπαστικό: διεύρυνε τους ορίζοντές σου δοκιμάζοντας νέα πράγματα, επισκεπτόμενη νέα μέρη και συναντώντας νέους ανθρώπους.

Κάνε ένα διάλειμμα από τις εφαρμογές γνωριμιών και επικεντρώσου στη δημιουργία αυθεντικών συνδέσεων.

Βρες υποστήριξη: μίλα με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, όπως η οικογένεια ή οι φίλοι, και αναζήτησε υποστήριξη από αυτούς.

Διατήρησε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου και ζήσε την παρούσα στιγμή.

Να θυμάστε ότι το να είσαι ελεύθερη μπορεί να είναι επίσης μια ευλογία: μπορείς να απολαύσετε την ελευθερία σου, να κάνεις ό,τι σου αρέσει δίχως δεσμεύσεις και περιορισμούς και να δημιουργήσεις τη δική σου ιδανική ζωή χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστείς με κάποιον άλλο και τα δικά του πλάνα/υποχρεώσεις.

Πηγή: allyou.gr