Όσα είπε ο ταλαντούχος τραγουδιστής στο star.gr


Ο Δημήτρης Μουκατζής είναι από τις περιπτώσεις νέων καλλιτεχνών που κάνουν το ντεμπούτο τους και ξεχωρίζουν αμέσως. Χωρίς να έχει επιλέξει τον «εύκολο δρόμο» της τηλεοπτικής φήμης μέσα από κάποιο talent show, έχοντας «προϋπηρεσία» ως ψάλτης, αλλά και παρατηρώντας τους καλλιτέχνες στα νυχτερινά κέντρα όπου εργάστηκε ως σερβιτόρος, κυνήγησε και πέτυχε το όνειρό του να ασχοληθεί με τη μουσική.

Πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε το πρώτο του τραγούδι, με τίτλο «Αν Είσαι Λάθος Μου» που έχει την υπογραφή δύο σπουδαίων δημιουργών, του Νίκου Μωραΐτη και του Βασίλη Γαρβιηλίδη, ενώ έχει ήδη βρει το επόμενο single του, το οποίο, όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στο star.gr, έχει γράψει ο Λάκης Λαζόπουλος.

Σε συναντώ λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου σου τραγουδιού, «Αν Είσαι Λάθος Μου». Μίλησε μου γι’ αυτό.

Το «Αν Είσαι Λάθος Μου» είναι ένα «φρέσκο» λαϊκό τραγούδι σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους Νίκου Μωραΐτη και κυκλοφορεί μαζί με music video από την Panik Records. Είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω τον Νίκο Μωραΐτη και να μου εμπιστευτεί αυτό το τραγούδι, ενώ τη σύνθεση την έδωσε στον Βασίλη Γαβριηλίδη που μαζί έχουν κάνει πολλές επιτυχίες. Από την πρώτη στιγμή λάτρεψα τους στίχους και τη μουσική του κομματιού και χαίρομαι που ο κόσμος δείχνει να το έχει αγαπήσει. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για τον έρωτα, ένα «λάθος» που απαιτείται να είναι το πιο μεγάλο και μπορεί να συμβεί στον καθένα, ειδικά όταν ο ένας δεν αγαπήσει τον άλλον με το ίδιο βάθος. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που στο ξεκίνημά μου έχω δίπλα μου δύο εξαιρετικούς ανθρώπους και δημιουργούς, την Panik Records, καθώς και τη δασκάλα μου, την Αμαλία Βίνος, που με βοηθά να εξελίσσω τη φωνή μου.

Δημήτρης Μούκατζης

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μουκατζής ως καλλιτέχνης;

Επίτρεψέ μου πρώτα να συστηθώ ως άνθρωπος, μιας και αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνω. Είμαι ένα παιδί 24 ετών, με καταγωγή από την Σάμο. Γεννήθηκα στα Πετράλωνα, αλλά μέχρι την ηλικία των 12 έμενα στην Κερατέα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ήθελα να τραγουδάω! Να φανταστείς, ένα Πάσχα είχα πάει με τη μητέρα μου στην εκκλησία και όταν ένας δεσπότης με άκουσε να ψάλλω το «Χριστός ανέστη» είπε «μακάρι να είχα τη φωνή αυτού του μικρού παιδιού!». Το ότι έψελνα με βοήθησε πολύ στη φωνή μου, όπως και το ότι επί 6 χρόνια εργάστηκα ως σερβιτόρος σε νυχτερινά κέντρα, όπου άκουγα πολλούς καλλιτέχνες και τους παρακολουθούσα για να δω πως εκφράζονταν πάνω στη σκηνή. Ονειρευόμουν τη στιγμή που θα άφηνα τον δίσκο και θα έπιανα κι εγώ το μικρόφωνο! Δεν ασχολήθηκα με τη μουσική, ούτε βιαστικά, ούτε με επιπόλαια βήματα, αλλά με βήματα αργά και σταθερά, έχοντας πρώτα εξασκηθεί φωνητικά και ψυχικά. Όταν αισθάνθηκα έτοιμος μπήκα στο studio και πλέον μοιράζομαι μαζί σας το «Αν Είσαι Λάθος Μου». Στόχος μου είναι να φτιάξω ένα ρεπερτόριο με ψυχή, με τραγούδια που έχουν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης από τον συνηθισμένο, ο οποίος κερδίζει εύκολα τα αυτιά, αλλά φεύγει γρήγορα. Θέλω κι εύχομαι να έχω τραγούδια με ψυχή, γιατί ό,τι μπαίνει στην ψυχή μένει για πάντα εκεί.

Πως άνοιξε για σένα ο δρόμος της δισκογραφίας; Τι θα έλεγες σ’ έναν νέο καλλιτέχνη που θέλει να κάνει κι αυτός τα πρώτα του βήματα στο χώρο;

Τα πρώτα βήματα του κάθε καλλιτέχνη δεν είναι ίδια… Εμένα με πρότεινε στην Panik ο Νίκος Μωραΐτης το τραγούδι μου άρεσε στον ο CEO της εταιρείας, τον Γιώργο Αρσενάκο και τους συνεργάτες του. Σε κάθε νέο καλλιτέχνη σαν εμένα θα έλεγα να εξασκεί την φωνή του μέσω της ψυχής του, να πιστεύει σ’ αυτή και στις δυνατότητες του και τίποτε να μην τον βγάζει από το δρόμο του.

Πολλοί νέοι καλλιτέχνες επιλέγουν να πάρουν μέρος σε κάποιο talent show για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Εσύ γιατί δεν ακολούθησες αυτόν τον τρόπο;

Θεωρώ πως η εύκολη δημοσιότητα είναι σαν να σου δίνουν να περάσεις από έναν δρόμο χωρίς να πληρώσεις διόδια. Αλλά επειδή τα διόδια πιστεύω στο τέλος θα τα πληρώσεις, αισθάνομαι πως είναι καλύτερο από την αρχή να δουλέψω σκληρά και να κοπιάσω, ώστε να βγάλω τα «χρήματα» και να πληρώσω τα διόδια.

Όσα εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μούκατζης στο star.gr

Η πανδημία και τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι πριν λίγο πως σ επηρέασαν επαγγελματικά; Τώρα που επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα έχεις κάποια σχέδια, πχ για εμφανίσεις;

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τη βοήθεια της δασκάλας μου και κάποιων φίλων που γνωρίζουν από μουσική, έφτιαξα κάποια τραγούδια που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρω να αξιοποιήσω. Επίσης, η καραντίνα με βοήθησε να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου, να επικεντρωθώ αποκλειστικά στα μαθήματα φωνητικής και να ανακαλύψω περισσότερα πράγματα για τη φωνή μου. Στα σχέδιά μου, εκτός από το να κάνω live εμφανίσεις, είναι και η κυκλοφορία του δεύτερου τραγουδιού μου.

Το τραγούδι που έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος στον Δημήτρη Μουκατζή

Το τραγούδι που έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος στον Δημήτρη Μουκατζή/ φωτογραφία NDP

Αν και το «Αν Είσαι Λάθος Μου» μόλις κυκλοφόρησε, έχεις ήδη σκεφτεί το επόμενο τραγούδι σου; Τι μπορείς να μας αποκαλύψεις γι’ αυτό;

Έχω ήδη βρει το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα! Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο, που έχει γράψει ο Λάκης Λαζόπουλος! Ανυπομονώ να μπω στο studio για να το γράψω και να το μοιραστώ με τον κόσμο. Είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο για εμένα να μου εμπιστεύεται στίχους ο Λάκης Λαζόπουλος. Τη μουσική έχει γράψει και πάλι ο Βασίλης Γαβριηλίδης.

Ποιος είναι ο Δημήτρης όταν σβήνουν τα φώτα;

Αν μιλάς για τα φώτα της σκηνής, περιμένω πρώτα ν’ ανάψουν κι εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα. Αν εννοείς τα φώτα της δημοσιότητας, πίσω από αυτά ο Δημήτρης είναι ένας νέος με όνειρα, που αγαπά τη μουσική, δουλεύει σκληρά γι’ αυτήν και ανυπομονεί να την μοιραστεί με το κοινό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
googletag.cmd.push(function(){ googletag.display("div-gpt-ad-1618837894283-0"); });

Πηγή