Το δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη του


 

Αποφυλακίστηκε τελικά ο Μπιλ Κόσμπι, λίγες ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια ακύρωσε την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση.

Την αποφυλάκισή του επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Πολιτείας.

Ο Αμερικανός κωμικός ηθοποιός έχει εκτίσει περισσότερα από δύο χρόνια της ποινής του, που κυμαίνεται από 3 έως 10 έτη, σε φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Ο 83χρονος σήμερα ηθοποιός τον Σεπτέμβριο του 2018 κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Ο Μπιλ Κόσμπι οδηγήθηκε στη φυλακή του Κόλετζβιλ στο Φοίνικ που θεωρείται ένα νέο σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλής ασφαλείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια διέταξε την αποφυλάκισή του, καθώς όπως καταλήγει στην έκθεση 79 σελίδων για την υπόθεσή του «οι ποινές και οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι άκυρες και ο Μπιλ Κόσμπι απαλλάσσεται από αυτές».

Οι δικαστές έκριναν ότι η δίωξη αυτή ισοδυναμούσε με παράβαση της παλαιότερης δέσμευσης του πρώτου εισαγγελέα να μην τον παραπέμψει. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η επακόλουθη απόφαση του διαδόχου του να διώξει τον Κόσμπι παραβίασε τα δικαιώματα του Κόσμπι σε μια δίκαιη δίκη», αναφέρει το σκεπτικό που συνέταξε ο δικαστής Ντέιβιντ Ουέχτ. «Μόνο ένα πράγμα μπορεί να αποκαταστήσει τον Κόσμπι στην προηγούμενη κατάσταση. Πρέπει να αποφυλακιστεί και να απαγορευτεί να του ασκηθεί μελλοντικά δίωξη για αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1980, όταν υποδυόταν έναν αξιαγάπητο σύζυγο και πατέρα στην τηλεοπτική σειρά The Cosby Show, ένας ρόλος που του χάρισε το προσωνύμιο «Ο Μπαμπάς της Αμερικής». Η φήμη του ωστόσο καταστράφηκε όταν δεκάδες γυναίκες άρχισαν να τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους, επί δεκαετίες.

Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν πλέον παραγραφεί. Η καταδίκη του θεωρήθηκε ορόσημο στο κίνημα #ΜeΤοο, στον αγώνα του κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
googletag.cmd.push(function(){ googletag.display("div-gpt-ad-1618837894283-0"); });

Πηγή