Τι είναι η βουλβοδυνία - Δείτε όσα περιγράφει η ίδια


 

Από το περασμένο Σάββατο τα κορίτσια σε όλη την Ευρώπη «καρδιοχτυπούν» για τον 22χρονο Ιταλό νικητή της Eurovision, τον frontman του συγκροτήματος Maneskin, Damiano David.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damiano David/Måneskin (@ykaaar)

Προς απογοήτευση πολλών όμως, ο Damiano δεν είναι ελεύθερος αλλά βρίσκεται σε σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια με το εντυπωσιακό μοντέλο Giorgia Soleri, με την οποία έχουν μάλιστα, αρραβωνιαστεί.

Η Soleri είναι 25 ετών, κατάγεται από το Μιλάνο, αλλά μετακόμισε στη Ρώμη το 2020. Εργάζεται επαγγελματικά ως μοντέλο, ενώ στο Instagram έχει πολύ «δυνατό» προφίλ με περισσότερους από 230.000 ακόλουθους.

Το 25χρονο κορίτσι όμως, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, τη βουλβοδυνία. Η Giorgia, τον περασμένο Οκτώβριο μίλησε ανοιχτά για την ασθένεια βουλβοδυνία που την ταλαιπωρεί. Πρόκειται για μία ασθένεια που επηρεάζει το γυναικείο γεννητικό σύστημα και οι αιτίες που μπορεί να την προκαλέσουν είναι πολλές φορές άγνωστες.

Συγκεκριμένα, πάσχει από χρόνιο πυελικό πόνο, μια «αόρατη ασθένεια», όπως πολλοί την ονομάζουν, η οποία επηρεάζει περίπου το 10% των γυναικών.

Η ανάρτηση της Giorgia Soleri στο Instagram

«Την αποκαλούν “αόρατη” ασθένεια αλλά εγώ θυμάμαι με ακρίβεια όλες τις θυσίες και τους περιορισμούς που έχω εξαιτίας της. Για αυτό αποφάσισα να σας δείξω το πιο άσχημο, το πιο σάπιο, το πιο μαύρο μέρος. Αλλά το πιο πραγματικό.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια από τις ατελείωτες νύχτες στα τελευταία οκτώ χρόνια που πέρασα με πόνο, ρίγη, κραυγές και δάκρυα και που κατέστρεψαν τη ζωή μου. Έχω ακούσει για τα πάντα, ότι είμαι τρελή, ανήσυχη, ψυχρή, ψεύτρα. Ότι φοβάμαι το σεξ, ότι πρέπει να αυνανίζομαι περισσότερο. Το χειρότερο από όλα είναι η ακραία μοναξιά στην οποία βρίσκεσαι, ενώ κρίνεται από τους γύρω σου και εκείνοι που πρέπει να βρουν μια διάγνωση δεν μπορούν να το κάνουν.

Μαθαίνεις να θεωρείς ότι ο πόνος είναι μέρος σου, είναι η καθημερινότητά σου. Δεν μπορείς να φορέσεις στενά τζιν, καλσόν, να φας όξινα τρόφιμα, αλκοόλ, ζάχαρη ούτε καν να βγεις βόλτα. Ακόμη και ο προγραμματισμός των διακοπών γίνεται εφιάλτης γνωρίζοντας ότι θα μπορούσες να περάσεις τις μέρες ξαπλωμένη πάνω στο κρεβάτι τους με αφόρητο πόνο.

Όταν τελικά έδωσα ένα όνομα σε όλα αυτά, ανακάλυψα όχι μόνο ότι δεν είμαι μόνη, αλλά ότι οι γυναίκες που επηρεάζονται από αυτήν την παθολογία είναι πολλές και έχουν όλες αυτό το αίσθημα ότι έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς στον πόνο τους. Τότε, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βεβαιωθώ ότι καμία δεν θα ένιωθε έτσι. Δεν είμαστε ένοχες, δεν είμαστε ‘‘χαλασμένες’’ και δεν είμαστε ‘‘ελαττωματικές’’. Είμαστε ασθενείς και αξίζουμε κατανόηση και σεβασμό», έγραψε.

Τι είναι η βουλβοδυνία

Η συγκεκριμένη χρόνια ασθένεια (vulvodynia) επηρεάζει το κατώτερο γυναικείο γεννητικό σύστημα και οφείλεται στην διαταραγμένη ανάπτυξη των μικρών απολήξεων των νεύρων στο επίπεδο του αιδοίου. Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το επώδυνο σύμπτωμα είναι πολλές και όχι πάντα γνωστές. Από βακτηριακές λοιμώξεις έως γενετική προδιάθεση.

Τα συμπτώματα είναι ποικίλα (ερεθισμός, ξηρότητα, πόνος και άλλα) και συχνά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ασθένεια δε διαγιγνώσκεται πάντα σωστά και πάνω από όλα γρήγορα, όπως κατήγγειλε μέσω social media και η σύντροφος του Damiano David.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια οριστική θεραπεία για τη βουλβοδυνία. Οι στρατηγικές διαχείρισης που συνιστούν οι ειδικοί περιλαμβάνουν τη μυϊκή χαλάρωση, τη συμβουλευτική με σεξολόγο και/ή φυσικοθεραπευτή ή ακόμα - αν χρειαστεί - και τη χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
googletag.cmd.push(function(){ googletag.display("div-gpt-ad-1618837894283-0"); });

Πηγή