Tις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες κατά Ελλήνων ηθοποιών και σκηνοθετών διαδέχονται η μια την άλλη


Tις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες κατά Ελλήνων ηθοποιών και σκηνοθετών διαδέχονται η μια την άλλη. Ακόμη μια νέα καταγγελία είδε το φως αφού τρεις Ελληνίδες ηθοποιοί κατήγγειλαν άνδρα συνάδελφό τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ζητώντας την διαγραφή του.

Ο λόγος για την Πηνελόπη Ανατασοπούλου, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους καθώς και την Λένα Δροσάκη. Kατηγορούν πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς και για εργασιακό εκφοβισμό.

Το Happy Day φιλοξένησε την πρώτη δήλωση του δικηγόρου των τριών πρωταγωνιστριών.

Ο κ. Γιώργος Γεραρής, ένας από τους δικηγόρους, που εκπροσωπεί νομικά τις τρεις γυναίκες μίλησε με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή η οποία μετέφερε στον αέρα τη δήλωσή του: «Οι εντολείς μου θα ακολουθήσουν τη θεσμική οδό της πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του αρμοδίου οργάνου, του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)».

Όπως είπε η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής, το ζήτημα για τις τρεις γυναίκες είναι κυρίως ηθικό και οι εν λόγω καταγγελίες αφορούν σε παρελθόντα χρόνο. Ειδικότερα, η μία έγινε το 2000, η άλλη το 2005 και η τρίτη το 2019. Ακόμα και αυτή που συνέβη το 2019, επειδή δεν καταγγέλθηκε εντός τριών μηνών, νομικά δεν μπορεί να γίνει κάτι. Οι συνήγοροι των τριών κυριών τους καθοδήγησαν να πάνε στο αρμόδιο σωματείο, το ΣΕΗ.

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις

Πηγή