Πιείτε μπύρα, κάνει καλό


Στην αρχή , υπήρχαν τα γνώστα ανέκδοτα σεξιστικά ανέκδοτα : 87 λόγοι γιατί μία μπύρα είναι καλύτερη από μία γυναίκα όπως , "μια μπύρα δεν νευριάζει όταν γυρνάς στο σπίτι και μυρίζεις μια άλλη μπύρα", "μια μπύρα δεν νοιάζεται πότε γυρνάς σπίτι", μια μπύρα δεν απαιτεί ποτέ να την αποκαταστήσεις, κ.α

Οι γιατροί λένε συχνά για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει ένα ποτήρι κρασί την ημέρα. Οι πρόσφατες έρευνες, όμως, δείχνουν πως και η μπύρα δεν πάει πίσω σε θεραπευτικές ιδιότητες. Αρκεί φυσικά η κατανάλωσή της να μην ξεπερνάει το ένα ποτήρι, έτσι ώστε να μην φτάνουμε στην κατάχρηση.

Συνοπτικά οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

1. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος
Η μπύρα ρίχνει τα ποσοστά ρίσκου εμφάνισης εμφράγματος κατά 20-40%, ενώ έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δείχνει πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει και τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
 
2. Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς
Φινλανδική έρευνα συσχέτισε τη μέτρια κατανάλωση μπύρας με τη μείωση, κατά 40%, των πιθανοτήτων εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. 
3. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου
Η μπύρα μειώνει το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της μνήμης κατά 23%. Μειώνεται ακόμα η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer ή κάποιου είδους άνοιας, καθώς η μπύρα ενεργοποιεί την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. 
4. Προφυλάσσει από το εγκεφαλικό
Σύμφωνα με αμερικάνικες έρευνες, όσοι καταναλώνουν μπύρα, ρίχνουν κατά το εντυπωσιακό 50% τις πιθανότητές τους να πάθουν στο μέλλον εγκεφαλικό. 
5. Δυναμώνει τα κόκαλα
Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες πυρίτιου, το οποίο συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη. Προσέχετε όμως, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της μπύρας στη σκελετική υγεία αφορούν μονάχα στη μέτρια κατανάλωσή της. Αυξημένες ποσότητες μπύρας έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
6. Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη
Η μέτρια κατανάλωση της μπύρας περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού μπλοκάρει χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά στον καρκίνο του στήθους.
7. Μείωνει το ρίσκο του διαβήτη
Το αλκοόλ που περιέχεται στη μπύρα, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, δρώντας έτσι σαν ασπίδα ενάντια στην εμφάνιση διαβήτη. 
8. Απομακρύνει το ενδεχόμενο του Alzheimer
Όπως αναφέρουμε και άνωθεν, η μπύρα ρίχνει κατά 23% τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποιο νοητικό πρόβλημα όσο μεγαλώνετε. Αυτό το σημαντικό όφελος της μπύρας οφείλεται στο πυρίτιο που περιέχει η μπύρα, το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επιβλαβείς δράσεις του αργίλιου, οι μεγάλες ποσότητες του οποίου στο σώμα, είναι μια πιθανή αιτία πίσω από τη νόσο του Alzheimer.
9. Ενυδατώνει το δέρμα
Η μπύρα ενυδατώνει εσωτερικά το δέρμα και για του λόγου το αληθές, έαν πιείτε μπύρα μετά από άσκηση, θα πετύχετε καλύτερη ενυδάτωση από το αν πίνατε νερό. Αυτό ουσιαστικά οφείλεται στο ανθρακικό της μπύρας που βοηθάει στην ικανοποίηση της δίψας καλύτερα. 
10. Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγιά κάνει την μπύρα μια από τις καλύτερες θεραπείες της πιτυρίδας. Πλύντε τα μαλλιά σας με ένα μπουκάλι μπύρας δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα απαλαγγείτε από τις ενοχλητικές νιφάδες. Η μπύρα ακόμα θα κάνει τα μαλλιά σας περισσότερο μαλακά και λαμπερά.
 

Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος γνωστός σας κάνει παράπονα που πίνετε μπύρα, δείχτε του την έρευνα