Η παραλιακή πόλη της Τομιόκα με 16,000 κατοίκους μέχρι και την 11η Μαρτίου ήταν μία πόλη που έσφυζε από ζωή. Σήμερα, η Τομιόκα είναι μία πόλη εγκαταλελειμμένη και ακατοίκητη...


Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι στην επαρχία Φουκουσίμα της Ιαπωνίας (11 Μαρτίου 2011) και την καταστροφή τριών από τους έξι αντιδραστήρες στο μεγάλο πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής. 

Δυστυχώς, τα σημάδια της διαρροής θα φανούν τα επόμενα χρόνια, όπως είδαμε σε ανάλογες περιπτώσεις στο Τσερνόμπιλ, στο Καζακστάν και σε άλλα σημεία του πλανήτη που είτε είχαμε ατυχήματα είτε ήταν στο επίκεντρο δοκιμών. 

Η παραλιακή πόλη της Τομιόκα με 16,000 κατοίκους μέχρι και την 11η Μαρτίου ήταν μία πόλη που έσφυζε από ζωή. Σήμερα, η Τομιόκα είναι μία πόλη εγκαταλελειμμένη και ακατοίκητη, είναι η πόλη στην οποία βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daini. 

Η εταιρία HEXaMedia από το Τόκιο, με τη βοήθεια ιπτάμενων drones, μας δίνει μία συγκλονιστική καταγραφή της πόλης-φάντασμα με το όνομα Τομιόκα, όπως τη βρίσκουμε σήμερα. 

{vimeo}92984683{/vimeo}