Έγινε η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης που ως στόχο έχει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στα πειράματα του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή.


Έγινε η επίσημη παρουσίαση της διαδραστικής έκθεσης του CERN που φιλοξενείται από το Ίδρυμα Ευγενίδου ως τα τέλη Μαϊου. Η εκδήλωση της παρουσίασης οργανώθηκε από το ίδιο το Ίδρυμα, με την Ελληνογερμανική Αγωγή.

 

Η έκθεση απευθεύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά άνω των 10 ετών και ήρθε στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Ευγενίδου και την Ελληνογερμανική Αγωγή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων & Εφαρμογών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

 

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» και ως στόχο έχει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στα πειράματα του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή. Έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με χιλιάδες επισκέπτες.

 

Μέσα από διαδραστικές οθόνες αφής και παιχνίδια, η έκθεση παρουσιάζει αυτά που λαμβάνουν χώρα στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου διεθνούς ερευνητικού κέντρου στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. 

 

Η έκθεση είναι ανοικτή κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από 17:00 έως 21.00 (εξαιρούνται οι αργίες) και κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 11:00 έως 21:00.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν (με σειρά προτεραιότητας).

 

Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα υπάρχουν για σχολικές ομάδες των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, κατόπιν έγκαιρης κράτησης στα τηλέφωνα 210 9469631 και 632 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00).

 

Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιείται ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (θετικής κατεύθυνσης) και το οποίο εστιάζει στη διδακτική των φυσικών επιστημών.