Έσπασε ένα ρεκόρ Γκίνες στο γήπεδο του Μετς. Με 50.000 χάρτινα νούφαρα Origami...


Στη δημιουργία της μεγαλύτερης χάρτινης κουκουβάγιας στον κόσμο βοήθησαν οι σπουδαστές του Τομέα Δομικών Έργων και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας. Οι σπουδαστές συνέβαλλαν στο σπάσιμο ενός (ακόμα) ρεκόρ Γκίνες, παρουσία πλήθους κόσμου, εθελοντών και εκπροσώπων ΜΜΕ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο Γήπεδο του Μετς, με 50.000 χάρτινα νούφαρα Origami και στο πλαίσιο του XINISEDUCATIONFESTIVAL 2014.

Επικεφαλής και εμπνεύστρια του μεγάλου project, στο οποίο τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν το μοναδικό Ι.ΙΕΚ-επίσημος υποστηρικτής, ήταν η Instructor Origami και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες κα Μυρτώ Δημητρίου, η οποία διοργάνωσε το σημαντικό αυτό εγχείρημα σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Η κα Μυρτώ Δημητρίου είναι πλέον 2 φορές κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες, καθώς έλαβε πιστοποίηση από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες που επιβεβαιώνει το νέο Ρεκόρ του Μεγαλύτερου Χάρτινου Μωσαικού του κόσμου (κουκουβάγια), ένα μεγάλο project το οποίο υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Πληροφορίες

www.xinisfestival.edu.gr