Τί νομίζατε; Έτσι, απλά; Το Σεπτέμβριο συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση μπλοκαρίσματος της πεζοδρόμησης. 


Πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ακούμε τόσο και καιρό και δεν ξέρουμε αν θα τη δούμε και ποτέ, καθώς βρίσκεται ακόμα στην κατάσταση των σχεδίων του Ιδρύματος Ωνάση. 

Όπως μάθαμε, στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του τέως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ιωάννη Αλαβάνου και άλλων 53 Αθηναίων, οι οποίοι ζητούν να μπλοκαριστεί η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου.

Οι προσφεύγοντες θεωρούν ότι η εγκριτική υπουργική απόφαση είναι όχι μόνο αντίθετη στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της Αθήνας, αλλά και στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, καθώς πριν από την απόφαση αυτή δεν υπήρξε στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ούτε συντάχθηκε μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων.

Επί της ουσίας, με την αίτησή τους υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο σύστημα κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ θα υπάρξουν προβλήματα προσέγγισης σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, κάτι που μένει να αποδειχτεί. Η αλήθεια είναι ότι μια απλή πεζοδρόμηση, χωρός κανένα σχέδιο, σε αυτό το σημείο, θα δημιουργήσει σαφώς θέματα, αλλά μένει να αποδειχθεί αυτό (ή το αντίθετο) στη συζήτηση της αίτησης.