Πού τα χαλάνε και πού τα βρίσκουν οι δύο γενιές στο στυλ και την ένδυση;


Η Gen Z, όσα άτομα έχουν γεννηθεί δηλαδή από το 1997 μέχρι και το 2012 έχει έρθει για τα καλά στα πράγματα σε πολιτιστικό και όχι μόνο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ενώ φαίνεται πως έχει διαμορφώσει και το ολόδικό της ενδυματολογικό στυλ. Ένα στυλ που σίγουρα αντλεί πολλά από τα στοιχεία του από το παρελθόν, γεγονός για το οποίο οι Millennials, η αμέσως προηγούμενη γενιά δηλαδή, φαίνεται να απορρίπτει ή να μην καταλαβαίνει καν. Που τα χαλάνε λοιπόν οι δύο αυτές γενιές και που τα βρίσκουν ως προς τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους;

Crocs

Οι Millennials μεγάλωσαν κοροϊδεύοντας τα εξαιρετικά trendy σήμερα πλαστικά υποδήματα, τα οποία back in the days φορούσαν κυρίως οι boomer συγγενείς τους για τις δουλειές στον κήπο. Με celebrities όμως όπως οι Justin Bieber, Post Malone, Bad Bunny, Ariana Grande, Kendall Jenner και Lebron James να έχουν απαθανατιστεί ουκ ολίγες φορές με τα εν λόγω παπούτσια, η Gen Z ανεβάζει σταθερά τις πωλήσεις της εταιρίας και μερικοί 30άρηδες τα επιλέγουν δειλά δειλά στις εμφανίσεις τους.

https://www.instagram.com/p/CTfPdtMstPn/?utm_source=ig_web_copy_link

Y2K από πάνω μέχρι κάτω

Οι Millennials είναι ΟΚ με το να επιλέξουν ένα cow print ή ένα ψυχεδελικό τοπ, όμως το να ντύνονται με ρούχα που θυμίζουν την αλλαγή του Millennium όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν τα παιδιά της Gen Z είναι για εκείνους αστείο. Αυτό έχει να κάνει φυσικά με το ότι θυμούνται καλά την περίοδο που αυτό το στυλ ήταν στη μόδα και δεν είναι πρόθυμοι να το αναστήσουν στην ολότητά του.

https://www.instagram.com/p/CThI0cyB8WU/?utm_source=ig_web_copy_link

Πλαστικά κοσμήματα

Το throwback στα ‘70s που επιχειρείται μέσα από τα πλαστικά κοσμήματα από τη Gen Z αφήνει παγερά αδιάφορους τους Millennials που προτιμούν τις μεταλλικές αλυσίδες ή τα statement κοσμήματα. Η νέα γενιά από την άλλη παίζει με όλα ταυτόχρονα και χωρίς κανένα κόμπλεξ.

https://www.instagram.com/p/CNTMi0EnOjo/?utm_source=ig_web_copy_link

Συνδυασμοί πολλών εμπριμέ

Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο Gen Z  από τον συνδυασμό πολλών διαφορετικών εμπριμέ υφασμάτων, πράγμα που οι Millennials όχι απλά απορρίπτουν, αλλά θεωρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό κακόγουστο. Μάλλον απλά δεν έχουν μάθει να ρισκάρουν και πολύ στυλιστικά.

https://www.instagram.com/p/CKUTE_Yjo0u/?utm_source=ig_web_copy_link

Cropped ζακέτες και Baby Tees

Ο συνδυασμός από κοντές ζακέτες και Baby Tees θυμίζει στους Millennials τα ρούχα που τους φόραγε η μαμά τους στον παιδικό σταθμό ή αυτά που φόραγαν οι Spice Girls στο MTV, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και τα αποφεύγουν. Η Gen Z από την άλλη τα τιμά συνδυάζοντάς τα με mom jeans ή πλισέ φούστες τένις.

https://www.instagram.com/p/CQF3GNOrwfV/?utm_source=ig_web_copy_link

Gender fluid ρούχα

Σε ένα πράγμα φαίνεται όμως να τα βρίσκουν και οι δύο γενιές και αυτό δεν είναι άλλο από τα gender fluid ρούχα, που μπορούν να φορούν όλοι, με όποιο τρόπο οι ίδιοι επιθυμούν και χωρίς τον κίνδυνο να πέσουν θύματα διακρίσεων με βάση το φύλο ή τη σεξουαλική τους ταυτότητα όπως σε παλιότερες εποχές. Έτσι, ένα αγόρι μπορεί να πάει στη δουλειά του φορώντας τη φούστα του ή μπλε σκιά, ενώ ένα κορίτσι έχει κάθε δικαίωμα να δοκιμάσει φαρδιές φόρμες ή μαύρα blazer για τις εμφανίσεις του.

https://www.instagram.com/p/CRyJ5zOnJoT/?utm_source=ig_web_copy_link