Πολυτέλεια και άνεση είναι τα δύο στοιχεία που σύμφωνα με τους σχεδιαστές πρέπει να επικρατούν στην γκαρνταρόμπα μας


Η Εβδομάδα Μόδας της Ρωσίας 2021 (Mercedes-Benz Fashion Week Russia) έλαβε τέλος και αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο ημερολόγιο της μόδας αυτή την περίοδο. Κατά τη διάρκειά της, οι λάτρεις της μόδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν είτε από κοντά είτε μέσω live online streaming τα συναρπαστικά shows 50+ σχεδιαστών, οι οποίοι παρουσίασαν τις νέες δημιουργίες τους.

Παρά τους περιορισμούς του covid που βρίσκονται σε ισχύ, οι σχεδιαστές, διάσημοι αλλά και ανερχόμενοι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ αρκετά ήταν και τα αξιοσημείωτα στιγμιότυπα, συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτου της σχεδιάστριας Emma Bruschi, η οποία ξεχώρισε στο Διεθνές Φεστιβάλ Hyères της Γαλλίας, για τις καλύτερες οικολογικές πρακτικές στη μόδα και έχει βραβευτεί με το Chanel Métiers d'art 19M Prize. 

Από το εντυπωσιακό event μόδας της Ανατολικής Ευρώπης ξεχωρίσαμε τρεις τάσεις οι οποίες αναμένεται να απασχολήσουν τις ενδυματολογικές μας επιλογές και σύμφωνα με τα brands που τις «υπογράφουν», τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σε αυτές είναι η πολυτέλεια και η άνεση.

MoodStyling

Ένα από τα πιο δημοφιλή luxury brands μόδας της Ρωσίας, η εταιρία Ruban, σύστησε στο κοινό την πιο πρακτική και κομψή γκαρνταρόμπα για τη σεζόν FW'21 / 22. Στη συλλογή του είδαμε urban style κομμάτια να συνδυάζονται άψογα με αναπάντεχες λεπτομέρειες και ενδιαφέροντα σχέδια και αρχιτεκτονικά κοψίματα που κάνουν κάθε item να μετατρέπεται εύκολα σε ένα άλλο κομμάτι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα tailcoats που μετατρέπονται σε εντυπωσιακά φορέματα. Έτσι, το brand Ruban, εκτός από τις μονοχρωμίες, προτείνει σε κάθε λάτρη του στιλ να επενδύει σε ρούχα που μπορούν να φορεθούν με διαφορετικό τρόπο ανάλογα την διάθεση και την περίσταση.

photo credits Instagram @ruban_fashion

 

PrintedCoats

Οι PROfashion Masters παρουσίασαν την νέα τους συλλογή και μέσα από αυτήν μπορείς να βρεις τον τρόπο να καταπολεμήσεις τα “winter blues” του μουντού καιρού του ερχόμενου φθινοπώρου και χειμώνα. Αυτός δεν είναι άλλος από ένα stylish σύνολο στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το statement coat σου. Τα μοντέλα που περπάτησαν στο catwalk φόρεσαν coats με logo prints, τα οποία καταφέρνουν να κατακτήσουν ακόμα και τους πιο θερμούς υποστηρικτές του στιλιστικού μινιμαλισμού.

photo credits @Mercedes-Benz Fashion Week Russia

 

ArtDecoera

Ένα στυλ πέρα από τα όρια, λαμπερό, ένας κόσμος πολυτέλειας και ουτοπίας, η χρυσή εποχή του ’20 και του ’30, επανέρχεται δυναμικά. Το brand It Is ART PIECE παρουσίασε μια κολεξιόν εμπνευσμένη από αυτήν την εποχή. Κάθε κομμάτι είναι σχεδιασμένο με πολυτελή υφάσματα όπως το βελούδο, το διάφανο chiffon και η δαντέλα. Η συλλογή βασίζεται επίσης σε έντονα χρώματα που δίνουν ένα touch αίγλης σε κάθε εμφάνιση. Μέσα από την επαναφορά του art deco στη μόδα, το brand υπόσχεται να κάνει κάθε γυναίκα να μοιάζει με θεά.

photo credits @Mercedes-Benz Fashion Week Russia

 

photo credits @Mercedes-Benz Fashion Week Russia 

 

Πηγή