Όλα όσα πρέπει να ξέρεις σε μια ανάρτηση


Το σύγχρονο και μοντέρνο στιλ χαρακτηρίζεται από τις τάσεις της εποχής. Γι' αυτό άλλωστε και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επιδείξεις μόδας της κάθε σεζόν, προκειμένου να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται. Συλλέγουμε επίσης και νέες δημιουργίες, που ανατρέπουν όλα όσα ξέρουμε, ερχόμενα να δώσουν νέα αισθητική στην σύγχρονη ένδυση.

Η ανδρική μόδα, είναι πάντοτε πιο συγκροτημένη. Πιο ξεκάθαρη και χωρίς πολλούς ‘’κανόνες’’. Την προηγούμενη χρονιά είδαμε στις κορυφαίες επιδείξεις, όλα τα trends που αναδύθηκαν και αναμένονταν να απογειωθούν τις ερχόμενες σεζόν.  Και με πολλά trends μπορούμε να πούμε πως αυτό συνέβη. Μας τα παρουσίασαν οι κορυφαίοι οίκοι, σύντομα η αισθητική τους αγαπήθηκε πολύ από το ανδρικό fashion κοινό και ήρθαν να δώσουν νέα και μοντέρνα πνοή στην καθημερινότητα σου.

Κάπου εδώ όμως, αξίζει να διευκρινίσουμε και τον καθοριστικό ρόλο πλέον, των social media και των fashion influencers στον κόσμο της μόδας. Οι οποίοι επιτάσσουν ξεκάθαρα το αθλητικό στιλ, αθλητικά και loungewear ρούχα, πολλές φορές όμως συνδυασμένα με glam και preppy κομμάτια, όπως σακάκια και παλτό.

Εκτός όμως από το απόγειο του athleisure style και στην ανδρική μόδα, οι προηγούμενες Fashion Weeks είχαν αναδείξει trends, τα οποία ακόμη κυριαρχούν και όλα δείχνουν πως θα κυριαρχήσουν για πολλές σεζόν ακόμη, μιας και έχουν μια διαχρονικότητα.

Πάμε να δούμε τις κυριότερες τάσεις της σεζόν για το 2021:

Motifs, δηλαδή μοτίβα.

 

mentrendfour.jpg

 

 

mentrendsix.jpg

 

 

Σχέδια, animations, prints και ζωγραφικές πάνω σε ρούχα εξακολουθούν να απασχολούν την νεανική ανδρική ένδυση, δίνοντας pop χρώματα στις εμφανίσεις και μοντέρνο/ νεανικό χαρακτήρα.

Denims.

mentrendone.jpg

Το ύφασμα που μαζί με τις δερμάτινες υφές, θα είναι πάντοτε on trend, αποτελώντας την κατάλληλη επιλογή, η οποία θα σε συνοδεύσει σε πολλές περιστάσεις από το πρωί έως το βράδυ.

meneleven.jpg

Cross Body Bags.

mentrendtwo.jpg

Ερχόμαστε στην κυριότερη τάση, δηλαδή σε hype και street style brands όπου συνεχώς ακμάζουν και κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Μέσα από τέτοια  brands, αναδείχθηκε και μια από τις κυριότερες τάσεις στα αξεσουάρ, δηλαδή οι Cross Body Bags (τσάντες που φοριούνται χιαστή).

Μονόχρωμα looks.

mentrendfive.jpg

mentrendseven.jpg

Ο μίνιμαλ χαρακτήρας που επικρατεί σχεδόν παντού, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ανδρική μόδα. Έτσι, τα μονόχρωμα looks και το ομοιόμορφο αποτέλεσμα βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της λίστας με τα επικρατέστερα trends.

Tailoring.

mentrendnine.jpg

Ανδρική μόδα χωρίς σακάκια, κοστούμια και παλτό δεν γίνεται, ακόμη και αν πρόκειται για σεζόν με πανδημία.

mentrendeight.jpg

Τέλος στις τάσεις που έχουν ξεχωρίσει αλλά λίγοι τολμούν, είναι τα ανδρικά cardigans, δηλαδή οι ανδρικές ζακέτες, όπως επίσης και οι 70’ s  επιρροές!

πηγές φωτογραφιών: pinterest