Δες τα νέα σχέδια των δυο κολοσσών μόδας


Δες τα νέα σχέδια των δυο κολοσσών μόδας

Ο οίκος Balmain ήταν αυτός που ανακοίνωσε την κυκλοφορία limited edition αθλητικών και συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε τα ‘’RED B-Court’’ αθλητικά παπούτσια, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να στηρίξουν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Δράση κατά των ιών αναλαμβάνει και ο κολοσσός Louis Vuitton όπου ανακοίνωσε την κυκλοφορία των ‘’I (Red) Trainer’’ παπουτσιών στις 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS.

Και οι δυο οίκοι συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό RED, που ίδρυσαν το 2006 ο Bono των U2 και o ακτιβιστής δικηγόρος Bobby Shriver, με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική και παγκοσμίως, αλλά κι άλλων μεταδοτικών ασθενειών όπως η φυματίωση και η ελονοσία. Τους τελευταίους μήνες, το RED έχει επικεντρώσει τη δράση του στη μάχη κατά του Covid-19 και στο πλαίσιο αυτό, ο Olivier Rousteing (καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain) σχεδίασε ένα unisex ζευγάρι sneakers, με το λογότυπο (Red). Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη μάχη για την πανδημία, αλλά και το HIV/AIDS στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τους ιούς.

Το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών από Louis Vuitton ‘’I (Red) Trainer’’, θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες Boutique Louis Vuitton ανά τον πλανήτη και 200$ από κάθε αγορά του ζευγαριού θα πηγαίνει στο ταμείο του οργανισμού RED για τη μάχη κατά του AIDS. Το LV trainer αποτελεί σχέδιο του Virgil Abloh, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στις ανδρικές συλλογές του οίκου το 2018. Τα νέα sneakers θα κυκλοφορήσουν σε λευκό και κόκκινο χρώμα, με το μονόγραμμα Louis Vuitton, για να συνδράμει στους σκοπούς του RED.

Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο οίκος συνεργάζεται με τον οργανισμό για να διαθέσει κομμάτια και αντικείμενά του, στους σκοπούς της οργάνωσης, που ειδικά φέτος συγκεντρώνει χρήματα και για τη μάχη κατά του AIDS, αλλά και κατά του Covid-19.

Πηγή