Το θέμα δεν είναι να μείνουμε σε μια καλή εμφάνιση


 

 

Το αν θα αρέσεις στους άλλους, το αν οι στιλιστικές σου επιλογές θα έχουν θετικά σχόλια, το αν θα εντυπωσιάσεις με την εικόνα σου, είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Το στιλ και η μόδα δεν μένουν σε μια καλή εμφάνιση. Εστιάζουν στην ουσία η οποία είναι αυτά που φοράς να σε αντιπροσωπεύουν, να δείχνουν έστω και λίγο (εως πολύ) πτυχές της προσωπικότητας σου, αλλά και της διάθεσης σου. Των πεποιθήσεων σου αλλά και την αισθητική σου. Και αυτό όχι, δεν σημαίνει να φορούμε T-shirts με logos και ρητά.

Σημαίνει να νιώθω πως οι επιλογές μου ενισχύουν τον καλύτερο μου εαυτό. Με κάνουν να νιώθω σίγουρη/σίγουρος και να εκπέμπω τον πραγματικό μου εαυτό. Και πως γίνεται αυτό; Συγκεκριμένη απάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αλλά ας την επιχειρήσουμε με παραδείγματα. Αν υπάρχει κάτι το οποίο έχει καταφέρει να κάνει κάποια brands να φτάσουν στην κορυφή, αυτό είναι η «φιλοσοφία τους». Το τι αντιπροσωπεύουν, τι επιθυμούν και σε ποιο κοινό απευθύνονται.

Βλέπεις για παράδειγμα συγκεκριμένα αθλητικά παπούτσια και σου έρχεται στο μυαλό η ανεμελιά, ‘’το american dream’’ και η νεανικότητα. Από την άλλη, βλέπεις αντί δερμάτινης τσάντας από πολυτελές brand, μια ανακυκλώσιμη και πάνινη από τοπική ελληνική εταιρεία. Και εκεί καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα. Όπως για παράδειγμα το ότι ο άνθρωπος που την κρατά, ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, ανακυκλώνει, ενδιαφέρεται για την ουσία και όχι για την επίδειξη κύρους. Στηρίζει τοπικές επιχειρήσεις και βρίσκεται στο παλμό των τάσεων, όπου η βιώσιμη ηθική πρωταγωνιστεί και είναι πιο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά.

Όταν καταφέρεις να αντλείς αυτοπεποίθηση από την εμφάνιση σου, θα είναι επειδή αυτό που φοράς πραγματικά θα σε αντιπροσωπεύει και θα το πιστεύεις. Άλλωστε ζούμε στην εποχή όπου το storytelling όχι μόνο μας επηρεάζει έντονα, αλλά το έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε την ιστορία του brand που φοράμε. Έχουμε ανάγκη να γνωρίζουμε ποιος είναι ο δημιουργός, ποια είναι τα πιστεύω του, τι αντιπροσωπεύει και γιατί κάνει αυτό που κάνει. Μέσα από τις ιστορίες και τις επιλογές που περνάμε στο στιλ μας, ενδυναμώνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, εμπνεόμαστε κάθε μέρα να κάνουμε την δική μας επανάσταση και να εκφράσουμε τις θετικές για τον κόσμο αλλαγές, με τον πιο δημιουργικό τρόπο.