Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου


Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

Περιμέναμε καιρό αυτήν την στιγμή. Η ψηφιακή εμπειρία λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με μια δια ζώσης εμπειρία. Πολλοί ήταν οι οίκοι που αναγκάστηκαν να προβούν σε παρουσίαση επίδειξηςανοιχτή στοκοινό μόνο ψηφιακά. Τώρα γίνεται και το επόμενο βήμα, όπου οι πρώτες συζητήσεις και δράσεις για μια επίδειξης μόδας ‘’κανονική’’ με κοινό, έχουν ξεκινήσει.

Φυσικά δεν γίνεται να υπάρξει εκδήλωση όπως την γνωρίζαμε στην ‘’πρocovid/19 εποχή’’, ωστόσο η Fédération de la Haute Couture et de la Mode,ανακοίνωσε πωςτα shows του Paris Fashion Week θα πραγματοποιηθούν κανονικά!

https://www.instagram.com/p/CB0eVshIXyI/

H αγαπημένη μας Paris Fashion Week επιστρέφει και ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, φυσικά με απόλυτη «συμμόρφωση στις συστάσεις των αρχών» για την πανδημία.

Σε μια Γαλλία όπου το lockdown έχει αρθεί, παραμένουν ωστόσο τα μέτρα και οι οδηγίες του social distancing, οι λάτρεις της μόδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις νέες συλλογές των μεγάλων ονομάτων της βιομηχανίας, όπως οι Chanel, Givenchy, Dior.

https://www.instagram.com/p/B9Sc_jFoegJ/

Από την άλλη πλευρά όμως, οι περισσότεροι οίκοι μόδας εξακολουθούν να κρατούν τις επιφυλάξεις τους και να παρουσιάζουν τις νέες collection σε υπαίθριους χώρους, με διοργανώσεις «ανοιχτές και για ψηφιακή εμπειρία» και χωρίς κοινό.


Ο οίκος Dior μόλις πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε και αυτός τα σχέδιά του να επαναπρογραμματίσει την παρουσίαση της Cruise συλλογής του στην Ιταλία, για τις 22 Ιουλίου και χωρίς κοινό. Μάλιστα, ο CEO του Dior είπε ότι το show Υψηλής Ραπτικής του οίκου, προγραμματισμένο για τις 6 Ιουλίου, δε θα γίνει, και ότι απλώς ελπίζουν ότι θα έχουν ένα μικρό κοινό στο παρισινό show τους τον Σεπτέμβρη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί και η απόφαση του Alessandro Michele, καλλιτεχνικου διευθυντή της Gucci, όπου τον Μάιο ανακοίνωσε ότι ο οίκος εγκαταλείπει οριστικά το τυπικό ημερολόγιο της μόδας.

Πηγή